AcasăPoliticaIlie Sarbu rupe PSD-ul la Senat

Ilie Sarbu rupe PSD-ul la Senat

Informatia referitoare la plecarea lui Ilie Sarbu la Curte de Conturi a bagat in vrie grupul senatorilor PSD. Care, in loc sa boceasca pierderea, se bat deja pe locul de lider ocupat acum de Sarbu.

Plecarea lui Ilie Sarbu de la sefia grupului PSD din Senat implica alegerea unui nou lider chiar la inceputul sesiunii parlamentare, deci peste doar cateva zile.

Ceea ce inseamna ca senatorii PSD dornici sa-i ia locul nu au timp de regrete, ci trebuie sa traga sforile in regim de urgenta. Date fiind grupurile si bisericutele existente astazi in PSD, concurenta pentru functia ocupata de Sarbu este mare.

Pentru inceput, numele vehiculate sunt cele ale lui Mihai Fifor (presedintele Comisiei pentru transporturi si energie), Constantin Mitu (presedintele Comisiei de munca), Ecaterina Andronescu (lider al PSD Bucuresti si fost ministru al Educatiei) si Ioan Chelaru (vicepresedinte al Senatului).

In afara acestor patru candidati, Serban Nicolae este gata sa intre si el in cursa pentru scaunul lui Ilie Sarbu: ”Daca se pune in discutie si daca face cineva o propunere (va candida – n.r.). E foarte putin probabil sa ma autopropun. E greu de crezut ca ma vor vota colegii daca nimeni nu ma propune”.

Cum liderii grupurilor parlamentare ale PSD vor fi decisi duminica viitoare, senatorii interesati au la dispozitie doar patru zile pentru a-si face lobby intern si pentru a trage de sforile potrivite in partid.

Deocamdata, social-democratii sustin ca sanse mari sa-i ia locul lui Ilie Sarbu ar avea Mihai Fifor – personaj propus de Victor Ponta in functia de ministru al Transporturilor (dupa demisia lui Ioan Rus), dar respins fara drept de apel de presedintele Iohannis.

Ramane de vazut daca pesedistii adepti ai noii conduceri marca Dragnea vor trece peste promovarea lui Fifor de catre fostul lor sef Victor Ponta si vor fi de acord cu inscaunarea lui in fruntea grupului senatorilor PSD.

[poll id=”1075″]

author avatar
Simona Badulescu
1.031 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger