AcasăPoliticaIlie Sarbu a anuntat ca documentul SIE arata ca niciun candidat la...

Ilie Sarbu a anuntat ca documentul SIE arata ca niciun candidat la presedintie nu e ofiter acoperit

Social democratul Ilie Sarbu ii cere presedintelui sa vina cu dovezi care sa sustina ipoteza prezentei unui ofiter sub acoperire in randul candidatilor la prezidentiale, in conditiile in care din documentul Serviciului de Informatii Externe, prezentat miercuri comisiei de control SIE, rezulta ca nu exista un astfel de caz.

Precizand, dupa sedinta comisiei de control a SIE in care s-a discutat pe marginea unui material semnat de seful institutiei, Theodor Melescanu, prin care se atesta „foarte clar ca nu exista situatii ca cele pe care le-am vazut in ultimele zile discutate in presa, nici in situatia candidatilor la presedintie, nici la Parlament, (…) nici in cadrul Guvernului”, Sarbu a punctat, insa, ca „nu discutam despre trecut”.

Totodata, Sarbu a sustinut ca s-a ajuns prea departe in aceasta chestiune indelung comentata in presa. „Nu exista. Noi nu discutam ipotetic (…) Ori acceptam ca serviciile s-au reformat si avem deplina incredere in ele si comisiile acestea care lucreaza stiu exact ce se intampla (…) si suntem parteneri seriosi pentru NATO, Statele Unite, Uniunea Europeana, ori venim din cand in cand, cand avem cate o situatie pe care vrem sa o ducem in derizoriu, si iesim cu informatii care nu au nicio baza, in afara de Serviciu si de comisia de specialitate nu poate nimeni sa se pronunte”, a declarat Sarbu.

Fostul ministru, membru al comisiei de control SIE, i-a cerut sefului statului sa probeze cu documente afirmatiile facute recent, in legatura cu presupusa prezenta a unui ofiter acoperit in randul prezidentiabililor. „Presedintele sa vina sa si sa dovedeasca cu documente ca exista o situatie de acest gen. S-a ajuns prea departe (…) ne jucam cu secretele de stat”, a concluzionat Sarbu.

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger