AcasăPoliticaIlie Nastase, de ziua lui la Cotroceni

Ilie Nastase, de ziua lui la Cotroceni

Printre cele mai speciale cadouri pe care le putea primi campionul Nastase, in ziua in care a implinit o venerabila varsta, se numara o distinctie simbolica din partea statului roman.

Este vorba despre Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Comandor, care i-a fost inmanat de catre seful statului -in cadrul unei ceremonii desfasurate marti in jurul pranzului, chiar in ziua in care Nastase a implinit 70 de ani – in semn de rasplata pentru modul in care a reprezentat Romania, prin performantele sale in sportul alb, dincolo de granite.

Pe langa faptul ca i-a acordat pretioasa distinctie, Iohannis a elogiat personalitatea lui Ilie Nastase, numindu-l pe castigatorul turneelor de Grand Slam US Open si Roland Garros  „un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis” si ” idolul unei generatii”

Emotionat de prezentarea facuta, sarbatoritul zilei nu a dorit sa faca prea multe declaratii de la microfonul din Sala Unirii. A ales, in schimb, sa lase un gest sa vorbeasca de la sine, agatandu-si de reverul sacoului, in dreptul inimii, cadoul primit. „M-am nascut in tara asta si aici vreau sa mor”, a fost tot ceea ce a rostit Ilie Nastase, inainte de a se retrage de la microfonul inslatat in Sala unirii, unde a avut loc ceremonia.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger