AcasăPoliticaIesirea UK din UE. Basescu: Nu sunt convins ca se va produce

Iesirea UK din UE. Basescu: Nu sunt convins ca se va produce

Fostul presedinte pare ca nu vede intr-o nota sumbra evolutia aspectelor ce tin de posibila concretizare a vointei britanicilor exprimata prin votul din 23 iunie, in ceea ce priveste libertatea pe piata muncii. Precizarile sale vin la cateva zile de cand noul premier anunta ca activarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona nu va fi ceruta pana la finele anului.

Dupa ce intr-o prima faza se declara convins, inainte de referendumul din iunie, ca britanicii nu vor vota in favoarea Brexit-ului, odata ce rezultatul vointei locuitorilor din UK a fost favorabil parasirii familiei europene, Traian Basescu arata cu degetul catre fostul premier britanic. De aceasta data, fostul sef al statului a venit cu o alta abordare a acestei chestiuni, careia i-a dat glas duminica, la Digi 24. In sensul in care crede ca si daca va exista, formal, o iesire din UE, piata muncii se va mentine libera. „Nu sunt convins ca iesirea se va produce, dar daca se va produce, se va produce ca si cand n-ar fi, adica va ramane piata libera si libertatea miscarii pe piata fortei de munca”, crede seful PMP.

Traian Basescu si-a si explicat punctul de vedere, cu argumente atat in privinta accesului pe piata muncii, cat si in privinta sistemului superior de invatamant. „Va dati seama cum va fi ca Marea Britanie, la masa negocierilor, (…) sa spuna: nu mai primim tineri cu sistemul de finantare pe care l-am pus la dispozitie in universitatile britanice. Ce negociator al UE va accepta asta? Nimeni! In ce situatie vor fi negociatorii britanici cand vor spune ‘vrem sa restrangem accesul pe piata fortei de munca’? Cine va accepta din partea UE? Nimeni!”, a conchis fostul lider de la Cotroceni.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger