AcasăPoliticaIalomitianu, fost ministru de finante: Ponta minte cu nerusinare. A pierdut majoritatea...

Ialomitianu, fost ministru de finante: Ponta minte cu nerusinare. A pierdut majoritatea in Guvern

Gheorghe Ialomitianu

O noua reactie pe tema Ordonantei guvernamentale privind marirea salariilor inaltilor demnitari ai statului a aparut, vineri, de aceasta data din tabara liberala. Un fost ministru de Finante il acuza pe actualul premier ca nu spune adevarul cand sustine ca nu stia de actul normativ cu pricina.

Gheorghe Ialomitianu

Mai exact, Gheorghe Ialomitianu, fost ministru al Finantelor in Executivele Boc si Ungureanu, explica pe pasi cum anume ajunge o Ordonanta de Guvern sa fie aprobata intr-o sedinta a Executivului, fiind de parere ca, de fapt, controversa iscata pe aceasta tema ar fi fost special gandita de catre primul-ministru, pentru a „ascunde mediatic problemele sale cu justitia”.

Liberalul are si o explicatie pentru motivul care l-ar fi impins pe premier sa recurga la un asemnea gest. „Victor Ponta minte cu nerusinare in legatura cu faptul ca nu a stiut despre acest act normativ, speriat ca, dupa ce parlamentarii majoritatii l-au ignorat, nici macar propriii ministri din PSD nu-l mai asculta. Victor Ponta a pierdut majoritatea in Guvern. Nici un coleg din Guvern sau din partid nu-i mai acorda incredere si nu mai vrea sa fie partas la deciziile gresite ale unui om care a compromis grav guvernarea si care decredibilizeaza zilnic Romania si institutiile statului”, considera fostul ministru democrat-liberal, intr-o opinie exprimata prin intermediul unui comunicat de presa.

Va reamintim ca Victor Ponta si-a anuntat intentia de a intoarce aceasta ordonanta, precizand ca salariile demnitarilor statului urmeaza sa fie marite odata cu cele are restului bugetarilor, odata ce va fi adoptata Legea Salarizarii unice. Ca urmare, indemnizatiile lunare ale presedintelui, primului-ministru, ministrilor si ale altor demnitari de rang inalt ai statului nu ar mai urma sa creasca de luna viitoare, cum se anuntase initial.

232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger