AcasăPoliticaI-ar schimba destinatia fostului consilier prezidential. Basescu:"poate incercam cu Mihalache undeva prin...

I-ar schimba destinatia fostului consilier prezidential. Basescu:”poate incercam cu Mihalache undeva prin Africa?”

In timp ce actualul lider de la Cotroceni il vede potrivit pentru a fi ambasador in Marea Britanie, Basescu da de inteles ca l-ar vedea mai degraba undeva prin Africa.

Fara sa fie primul care a formulat o opinie prin care isi arata dezacordul fata de propunerea ca Mihalache,pana de curand seful Cancelariei prezidentiale, sa ajunga reprezentantul diplomatic al Romaiei in Marea Britanie, fostul presedinte se alatura celor care nu vad cu ochi buni initiativa actualului lider de la Cotroceni.

Cu doar cateva ore inainte de inceperea audierilor in Comisiile de politica externa ale Camerei si Senatului, prilej cu care Dan Mihalache va fi prezent in fata alesilor neamului specialistilor in materie de politica externa, urmand ca propunerea sa primeasca un aviz consultativ, Traian Basescu si-a facut publica – pe o retea de socializare- opinia cu privire la nominalizarea lui Mihalache pentru a prelua sefia Ambasadei Romaniei in Regatul Unit si al Irlandei de Nord, pe care o considera a fi „o mare eroare”.

Basescu explica si de ce considera totul a fi o greseala. „O argumentare a afirmatiei ar fi si prea complicata si nici n-ar putea fi completa din cauza complexului de interese pe care Romania le are in relatia cu Londra. Aceasta relatie complexa poate fi tinuta la un nivel consistent numai cu un diplomat profesionist, experimentat si bun cunoscator al intereselor reciproce ale celor doua tari”, isi sustine fostul presedinte punctul de vedere, pe Facebook.

Nu in ultimul rand, cu o vadita tenta de ironie, actualul lider al PMP lasa sa se inteleaga faptul ca o varianta mai buna ar fi fost trimiterea fostului consilier prezidential pe un alt continent decat Europa. „Numirea politrucului Dan Mihalache in functia de ambasador al Romaniei la Londra este o mare eroare diplomatica. Daca tot trebuie sa fie ambasador, poate incercam cu Mihalache undeva prin Africa?”, conchide fostul lider de la Cotroceni.

author avatar
Cristina Stefan
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger