AcasăPoliticaHrebenciuc il infunda pe Geoana: M-a trimis dupa bani!

Hrebenciuc il infunda pe Geoana: M-a trimis dupa bani!

Perspectiva unui arest la domiciliu l-a ajutat pe Viorel Hrebenciuc sa-si aminteasca detalii inedite legate de campania prezidentiala din 2009. Marturia fostului parlamentar social-democrat  i-a  produs frisoane lui Mircea Geoana, senatorul devenind practic piesa cheie a dosarului „Mita la PSD”.

Viorel Hrebenciuc le-a povestit judecatorilor cum si-a finantat Mircea Geoana campania din 2009

Retinut in comentarii in trecut, Viorel Hrebenciuc a decis sa-si descarce sufletul in fata judecatorilor. „Mircea Geoana si apropiatii acestuia, Ionut Costea si Ion Bazac, s-au ocupat de finantarea campaniei electorale din 2009”, a povestit Hrebenciuc, mentionand ca fostul presedinte al PSD „cunostea direct modalitatea de finantare a campaniei sale”. „In acest context, Geoana m-a trimis personal la Ioan Niculae pentru a-l ruga sa contribuie la finantarea campaniei. Nu a vrut sa discute cu Costea. S-a intalnit cu Niculae, l-a rugat in numele lui Geoana si sa plateasca niste sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat ca intre Interagro si INSOMAR s-a incheiat un contract privind situatia constructiilor in Romania.

Mircea Geoana

Plata s-a facut pentru sondajele de opinie ale lui Geoana”, a declarat Viorel Hrebenciuc, aratand  insa ca nu stie cu cati bani a contribuit Niculae la campania PSD. „Sumele erau stabilite de domnia sa (Ioan Niculae – n.r). Eu l-am rugat sa plateasca sondajele lui Geoana. Ulterior am aflat de contractul de constructii. Geoana stia exact modalitatea de finantare a sondajelor care-l priveau. Se consulta cu Sorin Ovidiu Vantu pe problema asta. Valoarea era ca, de 100 de mii de euro”, a mai precizat Viorel Hrebenciuc.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.657 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger