AcasăPoliticaHoria Georgescu, impins la Justitie

Horia Georgescu, impins la Justitie

Pentru ca liberalii continua sa-l atace pe tema Codruta Kovesi – DNA,  premierul Victor Ponta este dispus sa faca o noua mutare care sa-i linisteasca de tot pe partenerii sai de guvernare.

Relatia dintre Victor Ponta si Crin Antonescu se deterioreaza de la o zi la alta
Ca sa se razbune pe liberali, premierul ia in calcul varianta Horia Georgescu pentru Ministerul Justitiei

Liberalii i-au luat frica lui Victor Ponta, dupa ce acesta a demonstrat ca are capacitatea sa-si asume decizi controversate, chiar cu riscul de a-si sifona imaginea. In consecinta, orice miscare a premierului este privita cu suspiciune, penelistii temandu-se de ce este mai rau. O dovada in acest sens este chiar declaratia lui Crin Antonescu, liderul liberal recunoscand, intr-o emisiune TV, ca si-a cam pierdut increderea in Victor Ponta. ”Constat cu tristete ca, dincolo de intamplari, numirea unor procurori, propunerea procurorilor, (…) exista ceva care pe mine, de exemplu, si nu cred ca numai pe mine, ma deranjeaza, pentru ca nu mai exista nicio circumstanta atenuanta – s-a schimbat tonul si s-a schimbat povestea. (…) Partenerul meu politic, premierul, lider al USL, se refera la episodul referendumului din vara lui 2012, de suspendare a lui Traian Basescu, in termenii lui Traian Basescu”, a afirmat presedintele PNL,  sugerand ca Ponta a tradat cauza USL.

Ii loveste unde-i doar mai tare

Chiar daca  nu a urmarit in direct declaratiile lui Antonescu (premierul a fost invitat in acelasi timp la un alt post de televiziunile – n.r), Victor Ponta a aflat in timp util ce pacate noi i-au fost puse in carca. Potrivit unor surse guvernamentale, iritat de atitudinea liderului PNL, seful Executivului a dat de inteles ca cea mai dulce razbunare ar fi sa-l propuna pentru portofoliul Justitiei pe Horia Georgescu, actualul presedinte al ANI.  Acelasi Horia Georgescu pe care liberalii l-ar vrea disparut in neant (la pachet cu Codruta Kovesi, daca s-ar putea). Daca asa va fi, numirea lui Georgescu va echivala cu o grenada amorsata aruncata in ograda PNL. Partid care a contribuit din greu la realizarea planului de activitate al ANI, din moment ce patru dintre membrii sai au fost acuzati de incompatibilitate: Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi, Dan Mihalache si Sorin Rosca Stanescu. Iar cum primul dintre ei, Eduard Hellvig, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului in cabinetul Ponta I, este unul dintre apropiatii lui Crin Antonescu, tensiunea din PNL ar putea creste alarmant pentru buna functionare a USL-ului. Concomitent, Antonescu ar putea avea si el mari probleme cu liberalii lui, in conditiile in care multi dintre ei nu au fost de acord cu cedarea Ministerului Justitiei catre PSD.  In consecinta, o eventuala nominalizare a lui Horia Georgescu ar putea da cep nemultumirilor tinute in gusa sau exprimate ”soft” pana acum. Dincolo de orice frustrari, desemnarea lui Georgescu, daca se va produce, va demonstra ca Victor Ponta, contrar declaratiilor oficiale, nu mai este interesat de mentinerea in viata a USL-ului, respectiv de menajarea PNL-ului. Ceea ce inseamna ca o viitoare majoritate este deja negociata, fapt care ar explica si de ce unele voci insista sa spuna ca USL isi va da duhul in aceasta vara (pana in septembrie mai exact) si nu la alegerile europarlamentare din 2014, asa cum planuisera pesedistii initial.

SIMONA BADULESCU/ ANA-MARIA LUDATSER

[poll id=”488″]

author avatar
eNational
3.083 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger