AcasăPoliticaHellvig „s-a spart” la audieri

Hellvig „s-a spart” la audieri

Eduard Hellvig a vorbit despre prietenia care-l leaga de George Maior

Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI a avizat favorabil propunerea ca Eduard Hellvig sa fie numit director al Serviciului Roman de Informatii.

Eduard Hellvig a vorbit despre prietenia care-l leaga de George Maior

In cadrul audierilor, Hellvig a recunoscut ca l-a vizitat de mai multe ori pe fostul sef al SRI George Maior. In ciuda faptului ca una dintre intalniri a avut loc chiar  inainte de campania electorala, liberalul sustine ca nu a discutat cu Maior teme politice sau legate de activitatea Serviciului Roman de Informatii. „Eu, ca persoana publica, intotdeauna am avut grija ca institutia si relatia institutionala care a existat intre directorul institutiei si persoana mea sa nu fie grevata de discutii care sa implice decizii de alta natura decat strict de informare, de schimb de valori pe care le impartasim si cred ca le impartasim reciproc impreuna cu fostul director George Maior. Ca atare, nu vreau sa fac alt comentariu. Intalniri, daca au existat, au existat intre mine si fostul director George Maior, strict legate de valori in care credem, de carti si alte lucruri care nu aveau legatura directa cu institutia, cu SRI. Era o relatie, evident, personala, ne stim de foarte mult ani, am fost parlamentari amandoi, nu e vorba de o relatie institutionala, ci o relatie personala”, a explicat Eduard Hellvig. Mai mult, acesta a precizat ca se va consulta si pe viitor cu Maior. „

George Maior

Va fac o confidenta: discut cu domnul director George Maior, ma consult cu domnia sa, sunt absolut convins ca vom putea colabora in continuare, e un om care a facut extrem de mult bine acestei natiuni si cred ca ar putea oriunde si oricand sa se gaseasca intr-o functie publica ca sa serveasca statul roman. Sunt convins ca ce a muncit dansul in aceasta institutie va fi dispus sa impartaseasca cu mine pentru a continua ce a inceput el”, a mai spus Hellvig.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
615 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger