AcasăPoliticaGuvernul vrea sa interzica temporar exportul de masa lemnoasa

Guvernul vrea sa interzica temporar exportul de masa lemnoasa

Premierul vrea ca, in termen de cateva zile, mai precis pana saptamana viitoare, sa se gaseasca o solutie legislativa care sa permita interzicerea temporara a masei lemnoase neprelucrate.

Mai exact, dupa cum a anuntat Ponta la inceputul sedintei saptamanale de guvern de miercuri, Executivul are in plan adoptarea unei Ordonante de Urgenta prin intermediul careia sa se interzica- pe termen limitat – „exportul de orice fel de masa lemnoasa neprelucrata”.

Urmeaza, asadar, ca, in curand, sa se gaseasca o varianta care sa permita acest lucru. „Pana saptamana viitoare trebuie sa avem o solutie legislativa”, a cerut premierul.

Initiativa vine la cateva zile de la protestele ce au avut loc atat in Capitala- in fata Guvernului si a Presedintiei, dar si in cateva orase din tara, manifestari pasnice la care au participat cateva mii de romani, care au vrut sa atraga, astfel, atentia asupra despaduririlor abuzive si a efectelor defrisarilor masive din ultimii ani. De altfel, tot ca urmare a acestor actiuni, seful statului a anuntat ca va propune ca acest subiect sa fie dezbatut printre celelalte teme de interes ce se vor afla pe agenta urmatoarei sedinte a Consiliului Superior de Aparare a Tarii (CSAT).

113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger