AcasăPoliticaUPDATE: Guvernul a decretat 2 septembrie zi de doliu national

UPDATE: Guvernul a decretat 2 septembrie zi de doliu national

Guvernul intentioneaza sa declare ziua de joi una de doliu national, in memoria romanilor care au pierit in urma seismului devastator de saptamana trecuta, din Italia.

UPDATE: Desi intr-o prima faza se credea ca masura ce urma sa fie luata in memoria celor 11 romani care si-au gasit sfarsitul in Italia, ca urmare a miscarii telurice de saptamana trecuta, va viza ziua de joi, Guvernul a decis declararea zilei de 2 septembrie zi de doliu national. ca urmare, vineri, drapelele arborate la intrarea in institutiile statului vor fi arborate in berna, iar posturile de radio si TV vor avea obligatia sa isi adapteze programele in conformitate cu masurile intreprinse intr-o zi de doliu.

Anuntul in acest sens a fost facut de catre premierul insusi, deunazi, dupa ce a vizitat conationalii raniti in urma seismului din noaptea de 23 spre 24 august, dar si dupa ce a asistat la o ceremonie funerara, in memoria victimelor miscarii telurice, alaturi de omologul sau italian, dar si de presedintele acestui stat greu incercat de puterea naturii.

De altfel, initiativa figureaza si in randul temelor si a proiectelor incluse pe ordinea de zi a sedintei saptamanale de Guvern, de astazi la pranz, in acest sens urmand ca Executivul sa adopte o hotarare privind declararea zilei de 1 septembrie zi de doliu national in intreaga Romanie.

Va amintim ca sunt 11 romani care si-au gasit sfarsitul in Italia, spate dintre ei fiind adusi in cursul zilei trecute in tara, pentru a fi inmormantati. Ar mai fi de precizat ca sunt 5 romani aflati in spitalele din Italia, dar si ca nu mai sunt compatrioti disparuti, toti cei cu care apropiatii nu reusisera sa ia legatura dupa seismul devastator fiind, in cele din urma, gasiti cu bine.

sursa foto: Facebook

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger