AcasăPoliticaGuvernul tranteste usa puscariei in nasul lui Catalin Voicu

Guvernul tranteste usa puscariei in nasul lui Catalin Voicu

Fostul senator PSD Catalin Voicu a scris in Penitenciarul Gaesti nu mai putin de "6 lucrari stiintifice"

Ajuns la un pas de eliberarea conditionata, Catalin Voicu ar putea fi refuzat de instanta din cauza suspendarii prevederii care permite reducerea pedepselor pentru detinutii loviti de harul scrisului.

Fostul senator PSD Catalin Voicu poate fi primul care rateaza eliberarea conditionata din cauza suspendarii legii care reduce pedepsele detinutilor-scriitori

Ordonanta care prevede suspendarea, pentru sase luni, a aplicarii articolului care permite reducerea cu 30 de zile a pedepsei detinutilor care realizeaza o lucrare stiintifica a fost publicata, ieri, in Monitorul Oficial. Ceea ce inseamna ca ea se aplica deja, cu doar trei zile inainte ca Tribunalul Dambovita sa judece, (vineri, 12 februarie) recursul declarat de procurori la decizia de eliberare conditionata a lui Catalin Voicu – luata de Judecatoria Gaesti, pe 27 moiembrie 2015. Cum fostului senator Catalin Voicu i se redusese pedeapsa cu sase luni, ca urmare a scrierii a tot atatea lucrari stiintifice, instanta damboviteana ar putea decide ca este cazul sa se aplice noua ordonanta, motiv pentru care va respinge eliberarea si-l va trimite pe fostul parlamentar dupa gratii pentru inca sase luni. Altfel spus, fostul senator PSD Catalin Voicu (care este condamnat in dosarul de coruptie in care mai sunt implicati judecatorul Florin Costiniu si afaceristii Costel Casuneanu si Marius Locic) risca sa fie prima ”victima” a ordonantei care a trimis muza condamnatilor in vacanta.

author avatar
National
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger