AcasăPoliticaGUVERNUL PONTA 3 a trecut de PARLAMENT, cu 346 de voturi "pentru"

GUVERNUL PONTA 3 a trecut de PARLAMENT, cu 346 de voturi „pentru”

Parlamentarii reuniti in plen au acordat, prin vot, incredere Guvernului Ponta 3. Premierul Ponta a anuntat, imediat, ca de miercuri spera ca noul Cabinet sa poata sa functioneze.

Cu 346 de voturi „pentru” si 192 „impotriva”, Guvernul Ponta 3 a fost validat de senatorii si deputatii prezenti, marti dupa-amiaza, in plen. „Multumesc parlamentarilor, imi doresc foarte mult ca Guvernul sa-si faca, incepand de maine, treaba pentru care a fost ales”, a declarat Ponta, de la tribuna Parlamentului, imediat ce a fost anuntat rezultatul votului.

„Va spun sincer ca nu ma asteptam la o asemenea majoritate”, a recunoscut, ulterior, primul-ministru. Precizam ca, pentru validare, erau necesare 288 de voturi in favoarea investirii noului Cabinet.

Prezenti la sedinta de plen, atat liberalii, cat si democrat-liberalii, prin vocea presedintilor celor doua formatiuni – Crin Antonescu, respectiv Vasile Blaga, au anuntat ca nu vor vota pentru investirea noului Guvern, Cabinetul Ponta 3. Mai mult, PDL a anuntat ca va depune o sesizare la Curtea Constitutionala, cu privire la investirea noului Executiv.

author avatar
Cristina Stefan
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger