AcasăPoliticaNu mai sunt dubii: Guvernul a mers pe abrogarea ordonantei pe Coduri

Nu mai sunt dubii: Guvernul a mers pe abrogarea ordonantei pe Coduri

UPDATE 2: Informatia ca OUG 13 a fost abrogata si-a gasit confirmare oficiala din directia Palatului Victoria. „Astazi, in cadrul sedintei de Guvern s-a aprobat proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru abrogarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal si al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala”, se mentioneaza intr-un comunicat. Din care mai aflam si faptul ca „in cadrul aceleiasi sedinte a fost aprobat Memorandumul cu tema Aprobarea declasificarii stenogramelor cuprinzand dezbaterile din sedintele  Guvernului desfasurate la data de 18.05.2016 (extras) si la data de 31.01.2017 (integral). Informatiile vor fi facute publice astazi pe site-ul Guvernului”.

UPDATE: Desi primul-ministru nu a iesit inca sa faca precizari in privinta deciziilor luate in cadrul sedintei pe care a convocat-o pentru aceasta duminica, s-a aflat – pe surse – ca Guvernul a abrogat Ordonanta de Urgenta 13/2017.

––

Daca sambata seara premierul Grindeanu anunta, in cadrul declaratiei sale prin care preciza, practic, faptul ca Ordonanta de urgenta pe modificare Codurilor va fi retrasa, faptul ca se cauta cea mai buna varianta, aducand in discutie atat abrogarea, cat si prorogarea, misterul in privinta solutiei pe care ar urma sa o aleaga Cabinetul sau s-a spulberat.

Si inca inainte sa inceapa reuniunea de urgenta a Executivului. Totul dupa ce s-a facut publica ordinea de zi a acestei sedinte convocate deunazi de catre primul-ministru, ordine de zi din care rezulta ca in cadrul intrunirii pe care premierul si echipa sa de ministri o vor avea peste mai putin de o jumatate de ora va include doua puncte, si anume un”PROIECT DE ORDONANTA DE URGENTA pentru abrogarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.268/2009 privind Codul penal si al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala”, dar si un memorandum, a carui tema tine de stenogramele a doua intrevederi a actualului Executiv. Mai exact, se are in vedere „aprobarea declasificarii stenogramelor cuprinzand dezbaterile din sedintele Guvernului desfasurate la data de 18.05.2016 si la data de 31.01.2017”. Este vorba despre discutiile avute in sedinta din ziua in care s-a dat unda verde controversatului OUG 13, precum si a celor din cadrul sedintei precedentului Cabinet, condus de Dacian Ciolos, in care s-au adus modificari CP-urilor.

Sedinta Executivului – convocata in regim de urgenta, in aceasta ultima zi a saptamanii – va incepe, asadar, la ora 14. Ramane de vazut ce anume declaratii va face premierul la finele intalnirii cu ministrii.

foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger