AcasăPoliticaGuvernul, gata sa adopte bugetul

Guvernul, gata sa adopte bugetul

In mai putin de o ora va incepe reuniunea Executivului, a doua din aceasta saptamana. Pe agenda sedintei de vineri se afla proiectul bugetului din acest an, care urmeaza sa primeasca unda verde, inainte de a fi trimis in Parlament, conducerea Legislativului urmand apoi sa stabileasca un calendar de vot.

UPDATE 17.28 – Cu o intarziere considerabila fata de ora anuntata intitial, sedinta de Guvern a inceput. Insa reuniunea Executivului in care se va aproba bugetul va avea loc abia martea viitoare, dupa intrunirea CSAT-ului, menita sa dea aviz proiectului de buget pentru institutiile din domeniul securitatii nationale – MApN, SRI, SIE ori STS.

UPDATE2: Motivul pentru care sedinta Executivului a fost intarziata cu cateva ore ar fi acela ca Guvernul ar astepta un aviz din partea CSAT-ului pentru bugetele Ministerului Apararii si al institutiilor de siguranta nationala – si anume SRI, SIE, STS.

UPDATE: Programata sa inceapa la ora 13, sedinta de Guvern a fost amanata cu o ora, insa trebuie precizat ca ea nu a inceput nici pana la ora 15.

Cititi si: Bugetul in stand-by: Guvernul s-a adresat CSAT vineri. Iohannis a convocat sedinta, „cu celeritate”, pentru marti

–-

Este vorba despre o noua varianta de proiect de buget, finalizata recent, si in care s-au operat unele modificari, ca urmare a nemultumirilor exprimate atat din partea premierului, cat si al liderului social-democrat. Pe surse s-a aflat ca in noul proiect ar include reduceri semnificative la nivelul alocarilor bugetare in dreptul SRI-ului si al Administratiei Prezidentiale, fata de proiectul anuntat initial.

Asadar, proiectul bugetului de stat si al asigurarilor sociale de stat pe anul in curs urmeaza sa fie adoptat in sedinta ce va incepe la ora 13 la Palatul Victoria, in ciuda nemultumirilor exprimate de catre seful statului, deunazi, printr-o scrisoare adresata premierului Grindeanu- e drept, cu referire la prima forma a proiectului actului normativ. Continutul noului proiect de buget nu a fost facut, inca, public de Ministerul de Finante. Seful statului a atras atentia asupra faptului ca anumite institutii ce tin de securitatea nationala au primit alocari bugetare mici.

59 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger