AcasăPoliticaGuvernul asteapta aprobarea de la CE pentru a sterge datoriile Institutului Cantacuzino

Guvernul asteapta aprobarea de la CE pentru a sterge datoriile Institutului Cantacuzino

Vesti bune pentru angajatii institutiei de cercetare din Capitala, care se temeau pentru viitorul acestuia, si, implicit, al slujbelor lor. Unul dintre proiectele care s-au aflat pe agenda sedintei de miercuri a Guvernului este cel care vizeaza stergerea datoriilor Institutului Catacuzino.

Premierul a fost cel care a anuntat aceasta hotarare, precizand ca se va pleca de la „T 0”, insa ca trebuie avut in vedere un plan astfel incat sa nu mai fie acumulate noi datorii in dreptul institutului de stat cunoscut pentru faptul ca produce vaccinuri si seruri importante in profilaxia si tratarea unor boli, printre care si a vaccinului antigripal.

Insa pana ca acest plan sa fie transformat in realitate, se va astepta unda verde din partea Comisiei Europene. „In primul rand stergem toate datoriile (…) avem si notificata Comisia Europeana. Urmeaza sa primim si aprobarea de la Comisia Europeana, in asa fel incat sa fie foarte clar ca putem face acest lucru”, a precizat primul-ministru in privinta proiectului de hotarare ce vizeaza institutul.

 

In ultimii ani, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino” se lupta constant cu probleme financiare, datoriile acumulate ajungand la cateva milionae de euro, posibilitatile de redresare – la acest capitol- fiind foarte reduse.

De altfel, dupa cum multi isi amintesc deja, in urma cu doar cateva saptamani, insusi presedintele Iohannis a mers la sediul institutului a carui atestare legala dateaza din 1921. La acel moment, seful statului declara ca nu se pune problema ca institutul sa se inchida. „Este inadmisibil sau exclus ca institutul sa dispara”, a punctat Klaus Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger