AcasăPoliticaGuvernul a dat unda verde infiintarii Garzilor Forestiere

Guvernul a dat unda verde infiintarii Garzilor Forestiere

Autoritatile iau masuri in vederea stoparii defrisarilor abuzive. Ministrul Mediului a anuntat faptul ca Executivul a aprobat, marti, infiintarea Garzilor Forestiere, prin reorganizarea, practic, a actualelor comisariate de regim silvic si vanatoare.

Masura a fost oficializata prin intermediul emiterii unei Ordonantei de Urgenta, ca urmare a constatarii unei realitati alarmante, respectiv taierea masiva, in mod ilegal, a padurilor. Conform statisticilor, cifrele sunt de natura sa ingrijoreze. De altfel chiar Gabriela Gabrilescu a anuntat, marti, faptul ca nu mai putin de 8, 8 milioane de metri cubi de padure sunt taiati, ilegal, in fiecare an.

Demersul are in vedere, dupa cum se mentioneaza  intr-un comunicat al Executivului, punerea la dispozitia personalului noilor structuri – cu mentiunea ca personalul silvic cu atriutii de control creste – a mijloacelor necesare desfasurarii activitatilor menite sa monitorizeze si sa controleze aplicarea masurilor destinate protejarii regimului silvic, dar si a celui cinegetic.

De altfel tema defrisarilor abuzive a reprezentat si un subiect dezbatut, recent, in cea mai recenta sedinta a CSAT-ului, urmare a faptului ca mii de romani s-au aratat ingrijorati de aceasta situatie si si-au manifestat temerile in privinta despaduririlor ilegale, prin intermediul unor manifestatii stradale pasnice, aducandu-se in discutie si efectele acestor despaduriri masive- respectiv riscul crescut de pagube produse ca urmare a precipitatiilor ce favorizeaza alunecarile de teren si inundatiile.

sursa foto: Facebook/GratielaGavrilescu

author avatar
Cristina Stefan
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger