AcasăPoliticaGuvernul a aprobat rectificarea bugetara. 10 milioane pentru Administratia Prezidentiala. Ponta: Atat...

Guvernul a aprobat rectificarea bugetara. 10 milioane pentru Administratia Prezidentiala. Ponta: Atat au cerut, atat le-am dat

Rectificarea bugetara- una pozitiva- a fost aprobata, in sedinta Guvernului de marti, desfasurata cu o zi mai devreme fata de cea obisnuita pentru intrunirile saptamanale ale Executivului.

Printre masurile anuntate la debutul sedintei cabinetului pe care il conduce, Victor Ponta a explicat o data in plus cum anume se traduce- in termeni uzuali- aceasta rectificare bugetara pozitiva, respectiv a anuntat ca au fost cheltuieli mai mici fata de cele prevazute in legea Bugetului. Totodata, a precizat, in linii mari, si sumele care au fost realocate catre ministere.

Pe langa cele 478 de milioane primite de Sanatate, dar si cele 500 de milioane ce revin MAI, „pentru plata actualizata a drepturilor pentru toti politistii, pompierii, toti angajatii Ministerului de Interne”, primul-ministru a precizat si ca Presedintia va primi- asa cum a solicitat- suma de 10 milioane de lei, necesara pentru deplasari in afara tarii, dar si pentru chestiuni ce tin de protocol. In acest sens, Ponta a tinut sa sublinieze faptul ca nu e loc de „sicane”. „Pentru Administratia Prezidentiala – 10 milioane, nu? Cat au cerut, nu am taiat un leu. Nu imi place si nu imi folosesc puterea guvernmentala pentru sicane. Au nevoie de 10 milioane in plus pentru deplasari externe si protocol, atat au cerut, atat le-am dat si cred ca presedintele tarii trebuie sa faca deplasari, sa aiba banii de protocol necesari”, a detaliat Victor Ponta.

In clip de concluzie, mesajul lui Victor Ponta, rostit in fata ministrilor din Executivul in fruntea caruia se afla, a fost unul cat se poate de simplu: „Deci, stimati colegi, ca si fiecare cetatean al Romaniei in ultimii trei ani jumate, nu pierdeti nimic. Castigati. Unii mai putin, unii mai mult. Ideea principala pe care v-o spune si domnul ministru: folositi banii! Cheltuiti-i, nu-i usor, stiu, dar cheltuiti-i transparent, corect si eficient”.

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger