AcasăPoliticaGuvernul a aprobat a doua rectificare bugetara din 2014

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetara din 2014

Executivul a aprobat, marti, a doua rectificare bugetara din acest an, la finele sedintei de Guvern primul-ministru precizand ca nu s-au taiat bani de la ministerele Culturii si Tineretului si Sportului.

De asemenea, Ponta a anuntat ca la Educatie s-au alocat in plus 140 de milioane de lei. „Pentru plata hotararilor judecatoresti, stiti procesele castigate de profesori impotriva Guvernului Boc. Putem in acest fel sa pastram ritmul de achitare la zi”, a explicat premierul.

Totodata, si bugetul Ministerului Sanatatii a beneficiat de o suplimentare, in valoare de 160 de milioane de lei. „In special pentru programele nationale (…) si pentru continuarea si finalizarea lucrarilor de infrastructura la programul de maternitati, un program la care tin foarte mult”, a mai precizat Ponta.

Ministerul Muncii va primi, in plus, 1, 2 miliarde de lei, pentru acoperirea tuturor obligatiilor pe care statul le are si pentru indeplinirea programelor pe care ministerul le-a propus, in chestiuni legate, printre altele, de sprijinul copiilor, a persoanelor cu dizabilitati, in timp ce Ministerul Agriculturii va avea in plus 50 de milioane de lei, pentru subventii.

Nu in ultimul rand, seful Executivului a anuntat ca nu s-a taiat „niciun leu” de la ministerele Culturii si Sportului.

author avatar
Cristina Stefan
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger