AcasăPoliticaGuvernul a anuntat pe cine trimite judecator la Curtea de Justitie a...

Guvernul a anuntat pe cine trimite judecator la Curtea de Justitie a UE

Cum decizia in aceasta chestiune apartine Guvernului, miercuri s-a aflat si cine anume va reprezenta Romania la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), ca urmare a desemnarii sale de catre Executivul condus de Victor Ponta.

Este vorba despre magistratul Camelia Toader. Printre actele normative adoptate in cadrul sedintei saptamanale de Guvern, desfasurate miercuri la pranz, se numara si memorandumul cu privire la nominalizarea lui Toader, fost magistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie (Instanta Suprema) pentru a reprezenta Romania la Curtea Europeana de Justitie.

Concret, Guvernul a anuntat ca s-a dat unda verde memorandumului privind „nominalizarea doamnei Camelia Toader, drept candidat al Romaniei pentru funcţia de judecator al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene”. Toader a fost aleasa, astfel, din cele trei candidate care au obtinut cele mai bune rezultate in urma interviului sustinut saptamana trecuta.

Totul pentru ca, un prim pas a fost intervievarea, la sediul ministerului Justitiei, a aspirantilor la acest post, mai precis a celro care s-au inscris pentru a participa la aceasta etapa. Dupa proba amintita, reprezentantii institutiei conduse de catre Robert Cazanciuc anuntau, luni, intr-un comunicat, si un clasament al primilor trei candidati, in ordinea rezultatelor obtinute, Toader fiind prima pe lista respectiva. „In conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) din Procedura de selectie aprobata de Guvernul Romaniei la data de 14 ianuarie 2015, Comisia de selectie pentru desemnarea candidatului Romaniei pentru functia de judecator la CJUE s-a intrunit la data de 3 martie 2015, la sediul Ministerului Justitiei, in vederea intervievarii candidatilor. In urma derularii probei interviului, candidatii situati pe primele trei locuri, in ordinea punctajelor obtinute, sunt: Doamna Camelia TOADER; Doamna Laura Mihaela IVANOVICI; Doamna Claudia-Ana COSTEA (MOARCAS)”, se mentioneaza in comunicatul MJ.

357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger