AcasăPoliticaGuvern: Demisiile ministrilor, irevocabile. Cererile de retragere nu au obiect

Guvern: Demisiile ministrilor, irevocabile. Cererile de retragere nu au obiect

In urma cu scurta vreme, purtatorul de cuvant al Guvernului demis, deunazi, prin motiunea de cenzura din Parlament, a facut un anunt cu privire la cererile de retragere a demisiilor depuse in cursul saptamanii trecute, dupa ce Cabinetul Grindeanu ramasese fara sustinerea politica a PSD si ALDE.

„La cabinetul primului-ministru au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei (…) sunt insa lipsite de obiect”, a subliniat Alina Petrescu, invocand articolul 6 din legea de functionare a Guvernului si a ministerelor.

Din cei 27 de ministri, cu tot cu secretarul general al Guvernului, 20 au trimis astfel de cereri, din cate a mentionat Petrescu. „In toate cele 20 de documente, care sunt tip, textul este identic (…) este trecut si numarul de inregistrare a demisiei, de la Cabinetul primului-ministru (…) in momentul in care Cabinetul primului-ministru si SGG dau un numar de inregistrare acestor documente, pun eu o intrebare retorica, s-a luat act ca aceste documente exista?”, a punctat purtatorul de cuvant de la Palatul Victoria.

Odata parcurs acest pas, adica dupa ce s-a luat act de demisii, „ele sunt irevocabile. Aceste cereri de revocare a demisiilor nu au obiect”, a mai subliniat Petrescu, care a mentionat si faptul ca „in covarsitoarea lor majoritate, ministrii au mers la munca, asta trebuie sa faca, asta scrie in lege. (…) Pana in momentul investirii noului Guvern, ministrii merg la munca”.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger