AcasăPoliticaGrindeanu a anuntat abrogarea ordonantei 13: Ministrul Justitiei isi asuma consecintele

Grindeanu a anuntat abrogarea ordonantei 13: Ministrul Justitiei isi asuma consecintele

S-a luat o decizie in privinta controversatei OUG. Sorin Grindeanu a anuntat, in urma cu scurta vreme, ca se vor face pasii necesari abrogarii Ordonantei de Urgenta 13/2017, adica aceea care aduce modificari celor doua Coduri – Penal si de Procedura Penala.

Hotararea careia i-a dat glas seful Executivului – dupa ce a subliniat, in prima faza, ca a ascultat opinii ale unor colegi, dar si ale unor „oameni simpli” si „vocea strazii” – survine unor discutii avute intre Dragnea si Grindeanu si era asteptata, dupa ce, anterior in cursul dupa-amiezii de sambata, seful PSD dadea un prim semn ca s-ar putea lua o astfel de decizie (DETALII AICI).

Au fost, asadar, discutii intre seful PSD si premierul Grindeanu, dar si cu liderii ALDE – Tariceanu si Constantin. La finele acestor dezbateri s-a ajuns, e limpede, la concluzia ca Ordonanta de Urgenta careia i se daduse unda verde in cadrul sedintei de Guvern de saptamana trecuta – si despre care premierul nu dadea deloc semne zilele trecute ca are de gand sa bata in vreun fel in retragere – va fi abrogata.

Iata principalele declaratii ale premierului:

-Nu vreau sa dezbinam Romania, Romania nu poate fi rupta in doua. Este ultima mea dorinta de a se ajunge la asa ceva, in acelasi timp vreu sa va spun ca tot ceea ce insemna deciziile pe care CCR le-a luat in timp si care nu au fost puse in practica e normal (…) ca in cel mai scurt timp sa-si gaseasca transpunerea in cadrul legal. Orice decizie a CCR e obligatorie pentru toata lumea (…) Pe de alta parte, dincolo de mitinguri, si am urmarit cu atentie tot ce s-a intamplat in aceste zile, in toata tara (…) ideea este ca s-a creat un clivaj un societate. Pe de alta parte, membrii si sustinatorii nostri ne indeamna sa continuam in acest demers.

Ca prim-ministru va anunt ca am luat cateva decizii:

– maine vom face, in regim de urgenta, o sedinta de Guvern, pentru abrogarea acestei Ordonante. Folosesc acest termen (…) e folosit de catre Administratia Prezidentiala atunci cand mi-a cerut sa abrogam aceasta ordonanta. Vom gasi calea legala – abrograre, prorogare- ca sa nu intre in vigoare.

– e nevoie de a avea, totusi, o concordanta intre ceea ce inseama deciziile CCR si cadrul legal. O sa demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR si de la forma pe care o avem, excluzand, poate, acel prag de 200.000 de lei (…) si in cel mai scurt timp sa trimitem un proiect spre Parlament.

-toate argumentele pe care noi le-am avut in sustinerea acestei Ordonante n-au fost foarte bine comunicate, din acest motiv s-a creat foarte multa confuzie, s-au creat distorsiuni. De aceea, Ministerul Justitiei si ministrul Justitiei isi asuma consecintele.

Inchei prin a spune ca doresc in continuare sa punem in practica programul de guvernare.”

author avatar
Cristina Stefan
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger