AcasăPoliticaGrebla: Conditiile din arest, "suportabile". Fostul judecator CCR afla azi daca va...

Grebla: Conditiile din arest, „suportabile”. Fostul judecator CCR afla azi daca va fi plasat in arest la domiciliu

Toni Grebla va afla in cursul zilei de miercuri daca va fi plasat sau nu in regim de arest la domiciliu, dupa cum au solicitat Instantei procurorii anticoruptie.

Toni Grebla

Intrebat referitor la conditiile din arestul Politiei Capitalei, unde s-a aflat vreme de 24 de ore, fostul judecator al Curtii Constitutionale s-a rezumat sa le califice drept „suportabile”. „Conditiile din arest sunt conditiile din arest, dar sunt suportabile. Am spus-o si data trecuta- aveti in vedere faptul ca mi-am dat demisia din toate functiile publice sau politice, ca acum sunt o persoana ca toate persoanele care merg pe strada, si declaratii publice nu mai fac”, a concuzionat Grebla.

Magistratul a parasit miercuri, Arestul Politiei Capitalei, odata ce ordonanta de retinere pentru 24 de ore, emisa, in cursul zilei trecute, pe numele sau, de catre reprezentantii DNA, a expirat.

Toni Grebla asteapta acum sa afle decizia judecatorului Instantei Supreme, cel care a analizat, astazi, solictarea procurorilor anticoruptie, privind plasarea sa in regim de arest la domiciliu. „Judecatorul de drepturi si libertati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas in pronuntare. Pronuntarea va fi data in perioada imediat urmatoare. Mandatul de retinere a expirat. Asteptam solutia de la ICCJ”, a precizat fostul judecator al Curtii Constitutionale, adaugand ca nu poate da mai multe amananunte despre dosarul care il vizeaza.

Va amintim ca Toni Grebla este cercetat intr-un dosar in care este acuzat de mai multe fapte de coruptie: „trafic de influenta, in forma continuata, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infractiuni), constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii si in vederea pregatirii infractiunii de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)”.

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger