AcasăPoliticaGrapini spune ca nu sustine candidatura lui Piedone: nu m-as mai putea...

Grapini spune ca nu sustine candidatura lui Piedone: nu m-as mai putea uita in ochii oamenilor

La o zi de cand s-a aflat ca Popescu Piedone ar putea intra in cursa pentru primaria Capitalei sustinut de Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), co-presedintele acestei formatiuni politice se dezice de candidatura politicianului care aspira la un nou mandat de edil al sectorului 4.

Motivandu-si punctul de vedere prin intermediul unei postari de blogul personal, europarlamentarul Grapini noteaza ca nu il poate sustine pe Piedone din ratiuni de moralitate si spune ca in cazul in care Biroul Politic al partidului pe care il coordoneaza, alaturi de senatorul Ioan Ghise, decide altceva, e gata sa faca un pas inapoi la nivel de conducere. „Nu pot sustine candidatura domnului PIEDONE pentru ca as abandona propriile principii si nu m-as mai putea uita in ochii oamenilor. Daca, in mod democratic, Biroul Executiv al partidului va valida candidatura domnului Cristian Popescu, voi fi nevoita sa fac un pas inapoi, pana la Congresul Partidului. Nu-mi asum candidatura, chiar daca multi cetateni din sectorul 4 doresc sa-l aiba primar. Voi continua sa cred ca exista oameni care vor sustine candidati valorosi, indiferent din ce partid vin si vor exclude candidati asupra carora planeaza suspiciuni sau sunt dovezi certe ca au incalcat legea si moralitatea”, explica fostul ministru.

Ramane, asadar, de vazut ce va decide BP-ul PPU(SL)-ului in privinta sustinerii candidaturii lui Cristian Popescu Piedone, in vederea obtinerii unui nou mandat de edil de sector. Pana la aceasta ora, Piedone nu a reactionat la anuntul Mariei Grapini.

Va reamintim ca anuntul in privinta unei eventuale sustineri din partea PPU a lui Piedone a venit deunazi, la doar o zi de cand Tribunalul Bucuresti decidea ca politicianul nu poate candida pentru un nou mandat de eidl al sectorului 4, sector in care se afla clubul „Colectiv”, localul mistuit de incendiul devastator din 30 octombrie anul trecut, in urma caruia au pierit 64 de oameni. Trebuie spus ca in acest caz, contestatia in privinta candidaturii lui Piedone a fost formulata de catre avocatul Piperea. Contestatii pe acelasi subiect au depus si mai multi supravietuitori ai dramei, insa acestea au fost respinse de Judecatoria Sectorului 4, hotararea nefiind, insa, una definitiva.

sursa foto: Facebook/Maria Grapini

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger