AcasăPoliticaGorghiu, reactie la prezenta lui Ponta la Baku: "a boicotat... boicotul liderilor...

Gorghiu, reactie la prezenta lui Ponta la Baku: „a boicotat… boicotul liderilor UE asupra ceremoniei”

Dupa aparitia inregistrarilor care au surprins imagini cu premierul roman, stand in spatele presedintelui rus, in gradena din capitala Azerbaidjanului, din care au urmarit evenimentul prilejuit de inaugurarea actualei editii a Jocurilor Europene, copresedintele liberalilor si-a spus punctul de vedere in privinta acestui aspect.

Liberala a taxat gestul printr-un joc de cuvinte din care multi au zarit, insa, faptul ca Gorghiu nu vede deloc cu ochi buni faptul ca premierul a ales sa mearga la Baku. „Prim-ministrul Romaniei a boicotat… boicotul liderilor UE asupra ceremoniei de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku si s-a asezat cuminte in spatele Presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, in tribuna oficiala din capitala Azerbaidjanului”, aminteste Gorghiu, referindu-se la faptul ca la eveniment au fost prezenti putini lideri europeni.

[youtube]PwE2cdtQMxQ[/youtube]

Totodata, in cadrul mesajului postat sambata dimineata pe contul sau de Facebook, pe langa faptul ca mentioneaza episodul de la Olimpiada de la Soci, ceremonie la care a asistat, de asemenea, premierul, in februarie anul trecut, Gorghiu aduce in discutie o precizare importanta facuta de catre un oficial al Presedintiei, specializat pe chestiuni de politica externa. „Acest lucru s-a intamplat, conform consilierului prezidential, Dan Mihalache, fara ca macar sa fi informat Cotroceniul cu privire la aceasta deplasare, cel putin controversata”, conchide copresedintele liberalilor.

Va amintim ca Victor Ponta a ajuns la Baku in cursul dupa-amiezii trecute, dupa ce, anterior a fost prezent la dezbaterea si votul motiunii de cenzura initiate de PNL, partidul condus de Gorghiu si Blaga. Demersul a fost respins, insa, in urma votului in plen, ca urmare Victor Ponta a ramas in fruntea guvernului.

177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger