AcasăPoliticaGorghiu: Ponta nu mai poate ramane prim-ministru

Gorghiu: Ponta nu mai poate ramane prim-ministru

Copresedintele PNL considera ca e cazul ca Ponta sa faca un pas inapoi, mai exact sa renunte la functia de sef al Guvernului.

Gorghiu si-a exprimat acest punct de vedere miercuri la pranz, intr-o postare pe Facebook, in conditiile in care, a amintit copresedintele liberalilor, apropiati ai sefului Guvernului au intrat in vizorul procurorilor- cumnatul premierului a fost retinut de catre procurorii anticoruptie, iar Sebastian Ghita, unul dintre amicii primului-ministru, a fost plasat sub control judiciar in acelasi dosar. „Victor Ponta nu mai poate ramane prim-ministru. Nu doar pentru ca prietenii cei mai apropiati si rude ale sale sunt cercetati pentru fapte de coruptie. Incompetenta, minciuna si abuzurile sale sunt tot atatea motive pentru care Victor Ponta nu mai are legitimitatea morala si politica de a conduce Guvernul Romaniei. Romania nu si-l mai poate permite intr-o functie atat de importanta. E un lux prea mare, pentru o tara ca Romania”, considera sefa vechiului PNL.

Cititi si: Ponta, pomenit la DNA cu tot neamul

Alina Gorghiu nu a uitat nici ce a afirmat Ponta in urma cu ceva vreme, cand fratele fostului sef al statului a fost retinut de procurori, cand actualul premier ii cerea lui Traian Basescu sa demisioneze de la Cotroceni. „Victor Ponta a avut un discurs corect cand Mircea Basescu a fost retinut. Premierul ii cerea demisia lui Traian Basescu, spunand ca este nevoie de un sacrificiu personal„, aminteste copresedintele PNL.

Va amintim ca Iulian Cristian Hertanu, cumnatul premierului, a fost retinut pentru 24 de ore, si urmeaza sa fie prezentat Instantei Supreme, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Potrivit DNA, Hertanu, administrator al S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L,  este acuzat de „constituirea unui grup infractional organizat”,  „schimbarea, nelegala, a destinatiei fondurilor europene” si  „evaziune fiscala”.

In aceeasi cauza, DNA a dispus, marti, punerea in miscare a actiunii penale, precum si masura controlului judiciar fata de deputatul Sebastian Aurelian Ghita, pe care il acuza de „sprijinirea unui grup infractional organizat”.

188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger