AcasăPoliticaGorghiu le cere lui Dragnea si Oprea sa-i retraga lui Ponta sprijinul...

Gorghiu le cere lui Dragnea si Oprea sa-i retraga lui Ponta sprijinul politic: Sa se disocieze de un prim-ministru trimis in judecata

Alina Gorghiu nu se mai adreseaza direct primului-ministru, pentru a-i cere sa plece din fruntea Guvernului, odata ce a fost trimis in judecata, ci le cere lui Dragnea si Oprea, doua nume grele din Coalitia aflata la guvernare, sa renunte la a-l mai sustine pe Ponta la sefia Palatului Victoria.

Incepand prin a nota faptul ca „problemele penale ale domnului Ponta” afecteaza imaginea tarii, atat in ochii partenerilor internationali, cat si ai investitorilor, Alina Gorghiu s-a adresat direct liderului interimar al PSD, partid in care actualul premier a ramas un simplu membru, odata ce a ales sa se retraga de la conducerea formatiunii. Dar nu numai lui Liviu Dragnea, ci si lui Gabriel Oprea.

Gorghiu nu ii mai cere, cu subiect si predicat, premierului sa demisioneze, cum s-a intamplat in iunie, cand DNA-ul anunta ca actualul premier e acuzat de fapte de coruptie pe care le-ar fi savarsit, sustin procurorii anticoruptie, in perioada in care era avocat, ci le solicita actualului lider interimar al PSD-ului, partid pe care, pana sa intre in vizorul reprezentantilor Directiei Nationale Anticoruptie il conducea insusi Victor Ponta, sa se delimiteze de premier, odata ce dosarul sau a fost trimis in instanta.

O solicitare similara ii adreseaza copresedintele principalului partid de opozitie si liderului Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), formatiune aflata in cadrul Coalitiei de guvernare. „Le cer astazi domnilor Oprea si Dragnea sa se disocieze de un prim-ministru trimis in judecata pentru fapte de coruptie si sa-i retraga sprijinul politic care il mentine in functie”, suna solicitarea formulata, joi, de Alina Gorghiu, intr-un comunicat care vine ca reactie la anuntul DNA.

Mai mult, liberala foloseste si un alt argument in incercarea de a apasa si mai mult pe talerul balantei in dreptul variantei pe care ar sta trecuta demisia premierului, ca solutie pentru situatia in care se afla. „Fiecare zi fara demisia solicitata de Opozitie lui Victor Ponta din fruntea Guvernului este responsabilitatea exclusiva a celor doi lideri ai coalitiei”, sustine deputatul.

author avatar
Cristina Stefan
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger