AcasăPoliticaGorghiu, jignita de refuzul UDMR

Gorghiu, jignita de refuzul UDMR

In sfarsit PNL are o motiune de cenzura. Sustinatorii si voturile lipsesc, detalii importante de altfel dar care palesc in fata entuziasmului manifestat de liberali.

Alina Gorghiu, nemultumita ca UDMR nu impartaseste viziunea liberalilor privind votul prin corespondenta

Anuntata de luni bune, „motiunea de nerefuzat” a PNL-ului este respinsa de parlamentarii UDMR pe motiv ca aduce mai mult a exercitiu de imagine. Nici tema motiunii – votul prin corespondenta, nu este pe placul liderilor maghiari, acestia aratandu-se chiar surprinsi de alegerea facuta de liberali. „Daca cineva vrea sa discute cu noi in legatura cu o motiune de cenzura, nu o anunta in presa cu cateva zile inaintea depunerii ei, ci prima data discuta cu noi despre aceasta tema. N-am fost consultati, nici nu stim daca ei solicita, vor solicita sa ne raliem la aceasta initiativa de-a lor. Deocamdata, avand in vedere ca este o surpriza, nici nu avem cum sa vedem de ce si cum si sa discutam despre ea. Dar va spun sincer, eu traind in Romania, nu cred ca in momentul actual faptul ca inca n-a fost votata aceasta lege a votului prin corespondenta este cea mai mare problema pentru care trebuie sa depui o motiune de cenzura.

Alina Gorghiu

Probabil va fi o motiune de cenzura de fatada, ca au promis ca o vor face si doresc s-o depuna (…). Pentru mine este inexplicabila aceasta alegere a tematicii”, a afirmat deputatul UDMR Marton Arpad. In opinia acestuia, demersul PNL-ului este sortit esecului. „Daca stau sa ma gandesc cati vor fi tentati sa voteze pentru o astfel de motiune de cenzura, nu prea cred ca din partea puterii se vor ralia. Or la motiunea de cenzura este nevoie de o majoritatea”, a mai spus parlamentarul. Declaratiile lui Marton Arpad nu au fost deloc pe placul Alinei Gorghiu, aceasta precizand ca reactia deputatului UDMR ii suna a ofensa. „ Daca dansii (parlamentarii maghiari – n.r.) considera ca dreptul de vot pentru romani nu este o tema importanta, eu ma simt jignita”, a mai spus co-presedintele PNL.

[poll id=”1009″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.009 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger