AcasăPoliticaGorghiu ii cere lui Ponta ca parlamentarii PSD sa voteze la vedere...

Gorghiu ii cere lui Ponta ca parlamentarii PSD sa voteze la vedere solicitarile DNA in cazul lui Sova si Valcov

Alina Gorghiu i-a trimis o scrisoare deschisa lui Victor Ponta, in care ii cere doua lucruri, ambele vizandu-i pe alesii ajunsi in vizorul justitiei.

In conditiile in care presedintele vechiului PNL a anuntat inca de saptamana trecuta ca le va cere parlamentarilor liberali sa voteze cu bilele la vedere in momentul in care se va supune dezbaterii plenului solicitarea DNA in cazul deputatului liberal Theodor Nicolescu, cerere care, luni, a primit unda verde din partea deputatilor juristi, de aceasta data Gorghiu ii solicita, tot in prima zi a acestei spatamani,  primului-ministru ca alesii social-democrati sa dea dovada de transparenta si cand vine vorba despre cererile Directiei Nationale Anticoruptie care ii vizeaza pe doi membri ai partidului in fruntea caruia se afla Ponta.

„Parlamentul a devenit, in ultimii ani, o institutie detestata de cetateni. I-am propus presedintelui PSD, Victor Ponta, doua solutii de urgenta pentru a reconstrui credibilitatea Parlamentului (…) pentru a evita o noua criza de imagine a Parlamentului”, a anuntat, luni, Alina Gorghiu, pe contul sau de Facebook.

In documentul respectiv, Gorghiu i se adreseaza primului ministru, liderul PartiduluI Social Democrat, invitandu-l, in primul rand, „sa ceara public parlamentarilor PSD sa voteze la vedere in favoarea solicitarii justitiei in cazul domnilor Sova si Valcov”, respectiv a solicitarilor DNA privind incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a celor doi senatori PSD.

Mai mult, prin intermediul scrisorii semnate de catre co-presedinta PNL, liberalii solicita „PSD sa nu mai blocheze adoptarea proiectului legislativ initiat de PNL privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentarilor in cursul urmaririi penale”. Este vorba despre un demers legislativ depus de PNL inca din vara anului trecut, si care prevede aprobarea, in 48 de ore, a cererilor de ridicare a imunitatii alesilor pentru care s-a inceput urmarirea penala.

Va amintim ca, pe 18 martie, solicitarea DNA in cazul lui Sova- privind incuviintarea retinerii si a arestarii preventive, a primit aviz favorabil din partea senatorilor juristi, in favoarea masurilor pronuntandu-se sase senatori din cei 11 membri ai Comisiei juridice. Va amintim ca procurorii anticoruptie il acuza pe Sova de complicitate la abuz in serviciu, intr-un dosar in care se ancheteaza posibile fapte de coruptie la cmpaniile energetice Turceni si Rovinari.

De asemenea, joia trecuta, DNA a cerut incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a fostului ministru al Finantelor, Darius Valcov, acuzat de trafic de influenta, intr-un dosar in care faptele ar data, spun procurorii, din perioada in care social-democratul era primar al orasului Slatina.

author avatar
Cristina Stefan
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger