AcasăPoliticaGorghiu, despre votul din Senat in cazul Vosganian: Il consider un accident....

Gorghiu, despre votul din Senat in cazul Vosganian: Il consider un accident. Asemenea situatii, de neacceptat

Copresedintele marelui PNL, si totodata liderul vechiului Partid National Liberal, a criticat atitudinea senatorilor care au votat in privinta solicitarii procurorilor privind incuviintarea inceperii urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian.

Dupa Klaus Iohannis, si Alina Gorghiu se arata nemultumita de situatia consemnata, in jurul pranzului, la Senat. Fara sa se refere doar la alesii liberali din aceasta Camera a Parlamentului, prin intermediul unui mesaj postat pe contul sau de Facebook la cateva ore de la aflarea rezultatului votului, Alina Gorghiu a taxat faptul ca senatorii prezenti la votul dat in cazul Vosganian au pus, prin demersul de joi, o stavila in calea justitiei. „Senatori din toate partidele au votat, astazi, regretabil, pentru a bloca bunul mers al justitiei. Nu vreau sa arunc responsabilitatea asupra acestui vot pe alte partide. Din pacate, nici domnul senator Varujan Vosganian, nici unii dintre colegii din PNL nu au inteles ca parlamentarii nu trebuie sa fie mai presus de ceilalti cetateni ai României”, considera Gorghiu.

Ca o concluzie in aceasta privinta, copresedintele PNL a punctat: „M-aș fi așteptat la o atitudine mai responsabila și la mai putina emotie din partea senatorilor (…) Acest vot nu este definitoriu pentru PNL, il consider un accident. Asemenea situatii sunt de neacceptat”.

Va reamintim ca senatorii au decis, in urma unui vot secret, cu bile, ca Varujan Vosganian sa ramana cu imunitate, respingand, cu 71 de voturi ‘impotriva’ si 56 ‘pentru’, solicitarea procurorilor privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a fosutlui ministru al Economiei, suspectat de  DIICOT de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in „dosarul gazelor ieftine”. Inainte de inceperea votului, dupa sustinerea pledoariei sale in fata colegilor, Vosganian a fost zarit avand lacrimi in ochi.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger