AcasăPoliticaGorghiu: Decizia CCR trebuie pusa in aplicare de urgenta. Asteptam demisia lui...

Gorghiu: Decizia CCR trebuie pusa in aplicare de urgenta. Asteptam demisia lui Tariceanu

Alina Gorghiu considera ca e cazul ca Tariceanu sa se retraga de la conducerea Camerei Superioare a Parlamentului, invocand faptul ca, „in urma deciziei Curtii Constitutionale, PNL considera ca un pas absolut necesar pentru recredibilizarea Senatului Romaniei este o noua conducere”.

In conditiile in care sesizarea senatorilor liberali a fost admisa, miercuri, odata ce Curtea Constitutionala a analizat contestatia PNL fata de Hotararea Senatului, dupa votul dat in plen in cazul lui Dan Sova, pentru care procurorii DNA cerusera aviz privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive, copresedintele marelui Partid National Liberal a folosit aceasta ocazie pentru a lansa noi sageti in directia presedintelui Senatului, dar si a social-democratilor, partid din randurile caruia face parte senatorul care a ramas cu imunitate in urma votului din 25 martie.

„Romanii pot constata, inca o data, ca PSD nu stie sa-si exercite puterea decat prin abuzuri. PSD si Calin Popescu Tariceanu au suspendat Constitutia pentru senatorul Sova de o luna si jumatate. Frontul anti-justitie PSD – Tariceanu a apelat la tot felul de trucuri pentru ca dl. Sova sa ramana un super-cetatean”, e de parere Gorghiu, care adauga, in pozitia sa publica de dupa aflarea deciziei de miercuri a CCR, ca, „somati de Curtea Constitutionala si de Consiliul Superior al Magistraturii, au adoptat, intr-un final, o hotarare neconstitutionala, care neaga evidenta: Senatul a votat pentru aprobarea cererilor DNA in cazul Sova, nu pentru respingerea lor”.

Nu in ultimul rand, la o luna si jumatate de la desfasurarea votului in plenul Senatului, vot ce a avut loc pe 25 martie, Gorghiu considera ca necesar ca hotararea de miercuri a Curtii sa fie aplicata cat mai rapid. „CCR trebuie pusa in aplicare de urgenta, chiar daca respectarea normelor nu e deloc un lucru usor pentru PSD”, noteaza Gorghiu, insistand, in incheierea declaratiei sale de presa, ca liberalii sunt de parere ca Tariceanu ar trebui sa paraseasca fotoliul de presedinte al Senatului. „A compromis suficient imaginea Senatului. Singurul gest util pe care il asteptam de la domnia sa este demisia din functie”, conchide copresedintele liberalilor.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger