AcasăPoliticaGorghiu considera ca Ponta e "un prim-ministru in exil" si ii cere...

Gorghiu considera ca Ponta e „un prim-ministru in exil” si ii cere demisia: „O acceptam tot prin fax”!

Dupa ce seful Guvenrului a anuntat, duminica, atat faptul ca medicii turci au decis ca il pot externa, dar mai ales faptul ca nu a scapat de procedurile medicale inerente recuperarii dupa o interventie chirurgicala, proceduri care pot dura pana la 28 de zile, copresedintele principalei formatiuni de Opozitie, PNL, i-a cerut demisia.

Nu e, se stie, prima oara cand Alina Gorghiu ii cere demisia in ultimele saptamani liderului de la Palatul Victoria, caruia, zilele trecute, i-a urat sanatate, in conditiile in care se aflase ca Ponta s-a operat in Turcia, la genunchi. Insa de aceasta data, liberala vede demersul lui Ponta de a delega atributiile de premier catre vice prim-ministurl Oprea drept o „autosuspedare”, si ii sugereaza premierului sa faca pasul de retragere din fruntea Guvernului cat mai repede, dar si ca poate trimite decizia – din capitala Turciei, unde se afla, momentan, pentru recuperare- tot prin intermediul unui fax, cum il taxeaza ca a anuntat si alte decizii de data recenta, in ceea ce il primeste pe primul-ministru.

„Victor Ponta bate in retragere, intr-o varianta nedemna. In ciuda unei situatii medicale, cred ca Prim-ministrul Victor Ponta doreste sa cumpere timp, negasind o alta iesire din situatia grava in care ne-a pus”, e de parere copresedintele Partidului National Liberal, intr-un mesaj transmis prin intermediul contului sau de Facebook.

Asadar, Gorghiu vede o unica solutie in acest moment, pentru Ponta – si aceea este renuntarea la fotoliul de premier. „Oricand s-ar intoarce, orice ar delega, Victor Ponta trebuie sa-si dea demisia. Acum nu este altceva decat un prim-ministru in exil, care incearca o campanie de victimizare prin fax, nimic altceva. Ponta trebuie sa-si dea demisia azi! O acceptam tot prin fax”, conchide liberala.

Anterior, respectiv in urma cu aproximativ trei ore, Victor Ponta anunta, tot pe Facebook, faptul ca urmeaza sa fie externat, in cursul acestei zile, din clinica turceasca in care a fost operat, luni, la piciorul stang, dar si ca, zilnic, vreme de o saptamana, trebuie sa se prezinte la control si la schimbat de pansamente. Mai mult, premierul mentiona si faptul ca va reveni la munca in maximum 28 de zile, insa pana cand va putea reveni la Palatul Victoria il deleaga tot pe Gabriel Oprea sa ii preia atributiile de sef al Guvenrului, cum s-a intamplat si in cursul zilelor trecute. In acest sens, Ponta a anuntat ca il va instiinta pe presedintele Iohannis asupra desemnarii vicepremierului in functia de prim-ministru interimar, incepand cu 22 iunie.

author avatar
Cristina Stefan
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger