AcasăPoliticaGigel Stirbu, noul ministru al Culturii, a depus juramantul la Cotroceni

Gigel Stirbu, noul ministru al Culturii, a depus juramantul la Cotroceni

UPDATE – Gigel Stirbu a depus, marti dupa-amiaza, juramantul de investitura in functia de ministru al Culturii si Cultelor, in cadrul unei scurte ceremonii desfasurate la Cotroceni, in prezenta premierului si a sefilor celor doua Camere- Valeriu Zgonea si Crin Antonescu, dar si a celorlalti membri ai Executivului. Dupa ce liberalul a devenit, oficial, ministrul Culturii, seful statului i-a urat succes.

––

Propunerea liberalilor pentru ministerul Culturii, acceptata si de premierul Ponta, a primit, marti, unda verde si de la seful statului. Gigel Stirbu, noul ocupant al fotoliului de ministru al Culturii, va depune juramantul in cursul dupa-amiezei.

Presedintele a semnat decretele prin care ia act de demisia fostului ministru, Daniel Barbu, si, totodata, prin care este numit noul membru al Guvernului care va prelua portofoliul Culturii si Cultelor- Gigel Sorinel Stirbu. Liberalul, fost secretar de stat in acelasi minister, va fi investit oficial in functie in aceasta dupa-amiaza. Ceremonia depunerii juramantului va avea loc la in Sala Unirii a Palatului Cotroceni, incepand cu ora 16, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Amintim ca Daniel Barbu si-a prezentat demisia din functie, joia trecuta, la cateva zile dupa ce declarase ca l-a surprins faptul ca, la discutiile pe marginea bugetului pentru anul viitor, a constatat ca fondurile alocate pentru evenimente culturale sunt net mai mici decat cele pentru Programul National de Prevenire si Control HIV/SIDA. „La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii”, spunea Barbu, ministrul Culturii la acea data.

219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger