AcasăPoliticaGhita s-a prezentat la sediul anchetatorilor anticoruptie ploiesteni

Ghita s-a prezentat la sediul anchetatorilor anticoruptie ploiesteni

Se anunta a fi o noua zi plina, cand vine vorba despre activitatea DNA. Atat la sediul din Capitala al institutiei, cat si cel teritorial din Ploiesti au fost zariti, de dimineata incepand, mai multe nume cunoscute.

Printre ei si deputatul Sebastian Ghita, pe care procurorii anticoruptie ploiesteni l-au plasat sub control judiciar sub cautiune, suma stabilita fiind de 13 milioane de euro. Desi a constestat masura in instanta, parlamentarul nu a avut castig de cauza, astfel incat se vede nevoit fie sa achite suma stabilita de DNA, fie sa ofere garantii in cuantumul a 13 milioane de euro. „Nu am voie sa dau declaratii”, a mentionat in cateva randuri Sebastian Ghita, inainte sa intre in sediul anchetatorilor anticoruptie ploiesteni, luni in jurul pranzului, in momentul in care a fost intrebat daca a platit pana la aceasta ora aceasta cautiune impusa de catre procurori.

In ultima zi a lunii martie, reprezentantii DNA anuntau faptul ca au dispus masura cotrolului judiciar pe cautiune in cazul lui Ghita, pe care il suspecteaza, printre altele, de dare de mita, santaj si cumparare de influenta, procurorii mentionand si faptul ca alesul neamului are de depus „o cautiune in valoare de 59.417.133 lei (reprezentand 10% din valoarea bunurilor si lichiditatilor banesti – cu exceptia terenurilor si cladirilor neevaluate in bani – declarate de inculpat in ultima sa declaratie de avere inregistrata la Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor) ori va constitui o garantie reala mobiliara sau imobiliare in limita sumei de bani determinata, ce va fi consemnata pe numele inculpatului, la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie”.

72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger