AcasăPoliticaGhita a scapat de controlul judiciar

Ghita a scapat de controlul judiciar

Sebastian Ghita nu renunta cu una cu doua la brandul RTV

Sebastian Ghita a avut castig de cauza in fata judecatorilor de la Inalta Curte, in privinta contestatiei masurii controlului judiciar, de care a scapat in intregime, nu doar partial, cum s-a intamplat in cazul lui Victor Ponta.

Asadar, la cateva ore de cand s-a prezentat in fata magistratilor Curtii Supreme, spre a-si sustine cauza, mai exact pentru a-si argumenta contestatia depusa fata de controlul judiciar, impus atat lui, cat si lui Victor Ponta, in dosarul privind vizita fostului premier britanic, s-a aflat faptul ca Sebastian Ghita a reusit sa convinga instanta ca nu sunt motive sa fie cercetat sub o astfel de masura.

Suspectat de spalare de bani, Ghita a avut termen la contestatia depusa in aceasta prima parte a zilei. Ponta, in schimb, a ajuns cu aceasta solicitare in instanta vinerea trecuta. La momentul respectiv, magistratii au dispus mentinerea sa sub control judiciar, insa au decis ridicarea interdictiei de a face precizari publice in privinta dosarului in care e cercetat, dar si pe aceea de a parasi tara.

La momentul in care cei doi deputati au fost pusi sub control judiciar de catre anchetatorii anticoruptie ploiesteni, procurorii sustineau, printre altele, faptul ca „pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a lui Ghita Sebastian Aurelian, intr-un colegiu electoral in care formatiunea politica sa aiba certitudinea ca va obtine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, in calitatea sa de presedinte al respectivului partid politic, si-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidati. Confirmarea propunerii a fost facuta de Ponta Victor Viorel in scopul obtinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constand in plata sumei de 220.000 euro, necesara organizarii unei vizite in Romania a unei personalitati politice straine. (…) Suma de 220.000 de euro a fost obtinuta prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian”.

56 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger