AcasăPoliticaGermanii lui Iohannis stau cu fundul in doua luntri

Germanii lui Iohannis stau cu fundul in doua luntri

Dornic sa trimita si el un europarlamentar in PE, Forumul Democrat al Germanilor din Romania oscileaza intre PNL-ul coetnicului Klaus Ioahannis si PSD-ul sustinut de reprezentantul FDGR in Parlament.

Desi este neamt get-beget, Klaus Iohannis nu poate aduce plocon PNL-ului sustinerea coetnicilor sai din Forumul Democrat al Germanilor din Romania

Deputatul minoritatii germane, Ovidiu Gant, recunoaste existenta dilemei. Situatia FDGR s-a complicat dupa mutarea vedetei Klaus Iohannis, cu bagaje si functii, in barca PNL-ului, unde este prim-vicepresedinte. ”Aceasta nu inseamna si o apropiere a FDGR de liberali”, a decretat Ovidiu Gant. Pe de alta parte, via Gant, FDGR sustine guvernul Ponta 3 in Parlament. ”Protocolul pe care il avem cu domnul Ponta nu priveste europarlamentarele sau prezidentialele. Nu ne-am obligat la nimic”, s-a grabit Gant sa nege existenta vreunei intelegeri mai extinse cu stanga pesedista. Cum insa FDGR dispune de o zestre de 40-50.000 de voturi, germanilor lui Iohannis le surade ideea sustinerii (contra cost, evident) unei formatiuni la viitoarele europarlamentare. Si daca tot a dat semne clare ca nu se incurca in dreapta sau stanga, FDGR asteapta sa vada ofertele concrete, inainte de a decide, pe 11 aprilie, daca si pe cine sustin la alegerile din primavara.

author avatar
Simona Badulescu
1.200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger