AcasăPoliticaGeorgian Pop isi pregateste ascensiunea in SRI cu cartele pre-pay

Georgian Pop isi pregateste ascensiunea in SRI cu cartele pre-pay

Georgian Pop vrea sa modifice legislatia in cazul cartelelor pre-pay

Deputatul PSD Georgian Pop, presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, a anuntat ca legislatia privind cartelele telefonice preplatite ar urma sa fie modificata. Motivul invocat: siguranta nationala.

Georgian Pop vrea sa modifice legislatia in cazul cartelelor pre-pay

In opinia parlamentarului social-democrat, numarul de telefon, vandut odata cu cartela, ar trebui sa fie atribuit dupa inregistrarea datelor clientului. ”Cea mai mare provocare pe care o avem,  in urma lectiei pe care am invatat-o in urma atentatului de la Burgas, din Bulgaria, e sa decidem ce facem cu cartelele pre-pay din Romania. Am schimbat o pereche de pantofi, mi s-a cerut si CNP-ul, dar daca iti cumperi o cartela de telefon pre-pay nu-ti cere nimeni nimic. Exista un risc pentru ca de facilitatea de a-ti cumpara o asemenea cartela pre-pay, fara sa-ti lasi datele, nu beneficiaza doar cetatenii onesti, ci si teroristii, cei care au intentia de fraudare a banului public sau cei care fac operatiuni de crima organizata”, a explicat Georgian Pop, care recunoaste ca masura va naste controverse.

Un risc pe care este dispus sa si-l asumne, din moment ce a lansat aceasta propunere fix in perioada in care numele lui este vehiculat pentru sefia Serviciului Roman de Informatii.

[poll id=”524″]

author avatar
eNational
626 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger