AcasăPoliticaGeoana si Vanghelie au pus de un parastas Guvernului Ponta

Geoana si Vanghelie au pus de un parastas Guvernului Ponta

In loc sa inchine in cinstea viitorului partid de stanga, Mircea Geoana si Marian Vanghelie au ales sa faca epitaful Guvernului Ponta care, in opinia celor doi, a intrat deja in moarte clinica.

Mircea Geoana si Marian Vanghelie ii prevad un sfarsit urat lui Victor Ponta

In mod firesc, lansarea unui nou proiect, fie el si politic, sta sub semnul sperantei si a bucuriei. Nu insa si pentru Mircea Geoana si Marian Vanghelie, acestia preferand sa joace maruntel pe mormantul PSD-ului. „Ma intorc la fostul meu coleg, Victor Ponta, Dumnezeu sa-l ierte pentru ca s-a dus”, a spus-o pe sleau Vanghelie. „O sa vedeti cati parlamentari vor fi alaturi de noi la motiunea de cenzura, o sa i se blocheze ochelarii lui Victor (Ponta-n.r.) cand o sa vada, cu toate amenintarile care le face azi. Colegii care nu au venit azi vor fi prezenti maine, poimaine”, a continuat Marian Vanghelie, in aplauzele celor peste 1.000 de simpatizanti reuniti la Romexpo.  Fara sa bata cruci si sa pomeneasca Divinitatea, Mircea Geoana a vorbit si el tot despre „sfarsitul lui Ponta”. „Vom avea in urmatoarele doua saptamani, cu grupul de parlamentari, de initiatori si cei care vor veni alaturi de noi, o noua majoritate, vom avea un nou guvern, si vreau sa va asigur ca ne vom bate pentru principiile si valorile noastre si le vom propune in locul sultanatului politic pe care <<Era Ponta>> l-a propus, in care o familie politica extinsa acapareaza toate functiile din stat si guvern.

Ludovic Orban il trimite pe premier pe banca de rezerva

Sultanatul politic Ponta se va incheia in cateva saptamani si este o mare eliberare pe care o vom da acestei tari si celor care voteaza social-democratia. (…) Ponta este ca si plecat, la revedere”, a sustinut, la randul lui, Geoana, dand asigurari ca, pe langa cei 16 parlamentari care s-au aflat ieri la Romexpo, un numar important de deputati si senatori vor veni alaturi de el in urmatoarele zile. n

Orban ii salveaza pielea premierului

Nu setea de putere ii impinge pe liberali la guvernare, ci responsabilitatea fata de romani,  sustine prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban. Ca sa fie si mai convingator, deputatul a precizat ca pentru liberali ar fi mai bine sa urmareasca din opozitie declinul PSD-ului. „Noi trebuie sa luam decizia sa ne asumam raspundera guvernarii. Poate ca cel mai bine pentru noi ar fi sa-l lasam pana la capat pe Ponta sa-si franga gatul si sa duca PSD-ul sub 25%.  Dar, daca ne gandim la Romania suntem obligati de a ne asuma raspunderea guvernarii. Fara calcule electoraliste. Daca nu ne vom asuma puterea pierdem inca aproape doi ani de zile pentru Romania” a declarat Orban la Consiliul National al PNL. Totodata, liberalul le-a cerut colegilor sa nu uite ca se afla in slujba cetatenilor. „Rezerva de rabdare a romanilor fata de cei care au condus Romania in ultimii 25 de ani este aproape consumata. Noi suntem ultima lor speranta din ceea ce exista astazi pe scena politica romaneasca. Trebuie sa fim altfel, asa cum isi doresc ei sa fim. Sa nu exercitam functia politica, functia publica, asa cum s-a facut astazi, cu aroganta, cu minciuna, vanzand iluzii, promitand cate in luna si cate in stele”, a conchis Ludovic Orban.

[poll id=”930″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.436 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger