AcasăPoliticaGeoana: Organizarea votului in diaspora, act deliberat de impiedicare a exercitarii dreptului...

Geoana: Organizarea votului in diaspora, act deliberat de impiedicare a exercitarii dreptului la vot pentru romanii din strainatate

Fostul sef al PSD, recent exclus din randurile social-democratilor, a sustinut, vineri, despre „organizarea defectuoasa” a votului din diaspora ca despre „un act deliberat”, menit sa impiedice romanii din strainatate sa-si exprime optiunea electorala la alegerile prezidentiale.

Fostul ministru de Externe l-a aratat cu degetul pe actualul sef al PSD, considerand ca, la sedinta de joi a conducerii partidului, ar fi trebuit sa decida sa „faca un pas” in spate, in urma rezultatelor obtinute la scrutinul pentru cea mai inalta functie in stat.

Mircea Geoana nu s-a ferit sa faca o serie de afirmatii dure in legatura cu organizarea votului in diaspora, la cele doua tururi de scrutin al alegerilor pentru Cotroceni. „Sunt absolut convins si exista informatii suficiente (…) ca organizarea votului in diaspora a reprezentat un act deliberat de impiedicare a exercitarii dreptului constitutional la vot pentru romanii din strainatate”, a afirmat Geoana.

Mai mult, fostul sef al Senatului il considera pe Ponta „principalul responsabil” pentru organizarea votului in diaspora. „Domnul Ponta e principalul responsabil, dl Corlatean este principalul sau complice. Fac apel catre MAE, o institutie care trebuie extrasa din jocul politic, sa faca publice solicitarile pe care ambasadele si consulatele le-au adresat MAE pentru organizarea sectiilor de vot in strainatate (…) Au pastrat numarul global de sectii de vot din strainatate, dar le-au modificat, dand mai putine sectii in marile comunitati romanesti. (…) Sunt absolut convins ca acest plan a fost un plan deliberat„, a sustinut Geoana, vineri la amiaza, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Senat.

Mai mult, fostul presedinte al PSD a dat de inteles ca vinovatii vor suporta consecintele pentru generarea aceastei situatii si ca Justitia se va pronunta in acest caz, urmand sa stabileasca daca sunt fapte de natura penala. „Nu exista fuga de responsabilitate pentru acest tip de actiune deliberata. Sunt convins ca, mai devreme sau mai tarziu, si politic, dar si legal, raspunderile vor fi clar stabilite”, a concluzionat Mircea Geoana.

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger