AcasăPoliticaGeoana nu renunta la cursa pentru Cotroceni: Daca este vorba despre Oprescu,...

Geoana nu renunta la cursa pentru Cotroceni: Daca este vorba despre Oprescu, candidatura mea este pe masa

In conditiile in care numele lui Geoana nu mai figureaza pe „lista scurta” a potentialilor candidati ai PSD la prezidentiale, cel putin nu din ce a lasat sa se inteleaga, in urma cu doar cateva zeci de ore, seful partidului, premierul Ponta, care l-a amintit pe Sorin Oprescu si pe el insusi, in ipostaza de prezidentiabili, fostul sef al Senatului sustine ca nu exista comparatii intre „profilul sau prezidential” si cel al actualului edil al Capitalei.

Mai exact, Mircea Geoana a declarat, seara trecuta, in cadrul unei emisiuni difizate de postul B1 TV, ca daca Victor Ponta se decide sa intre in cursa pentru Cotroceni, il va sustine. Insa, in conditiile in care acest lucru nu se intampla, senatorul a dat de inteles ca nu renunta la varianta de a intra el insusi in lupa pentru sefia statului.  Nu in ultimul rand, social-democratul a sustinut ca „tractiunea electorala” a lui geoana nu poate fi comparata cu cea a actualului primar al Bucurestilor, intarind aceasta afirmatie cu procentele obtinute de cei doi in cadrul alegerilor din urma cu cinci ani. „Daca Sorin Oprescu, care a castigat, in 2009, 3% poatefi comparat cu cineva care a castigat 51%, iertati-ma, cred ca nu exista comparatie intre profilul prezidential si tractiunea electorala pe care eu o am, cel putin in comparatie cu Oprescu. Repet. Daca Ponta decide sa candideze, il vom sustine cu totii, voi fi in echipa sa, dar daca este vorba despre Sorin Oprescu, candidatura mea este pe masa si vom vedea ce decide partidul si opinia publica din Romania”, a punctat Geoana.

Numele fostului candidat al social-democratilor la prezidentialele din 2009, Mircea Geoana, nu a figurat pe lista potentialilor candidati, cel putin nu in recentele declaratii facute de catre primul-ministru, recent, la un post TV. Au aparut doar ce al premierului, al lui Sorin Oprescu, cu mentiunea ca Ponta a afirmat ca nu stie daca primarul va intra in aceasta cursa.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger