AcasăPoliticaGeoana ii face agenda lui Ponta in PSD

Geoana ii face agenda lui Ponta in PSD

Esecul de la prezidentiale l-a reactivat pe Mircea Geoana. „Nevorbit” de multa vreme, senatorul PSD nu mai conteneste sa le povesteasca social-democratilor ce au de facut in urmatoarea perioada.

Mircea Geoana restructureaza echipa premierului

Profitand de tensiunile din PSD, Mircea Geoana s-a apucat sa-i dea lectii politice lui Victor Ponta. Cursul instensiv de social-democratie a venit la pachet si cu niscaiva indicatii privind activitatea guvernamentala,  indicatii care nu i-au picat prea bine premierului. Concret, Geoana a cerut adoptarea unui set de criterii  care sa stea la baza selectarii membrilor Guvernului si care sa cuprinda, printre altele, integritatea, competenta si experienta profesionala. „Astept la Comitetul Executiv sa avem o discutie foarte serioasa impreuna cu conducerea partidului si conducerea guvernului cu privire la ceea ce este obligatoriu de facut in aceasta perioada — o ampla restructurare a guvernului nostru.

Victor Ponta, scos la tabla de predecesorul sau

Pentru ca pastrarea guvernarii, care pare sa fie optiunea majoritatii decidentilor din partid, nu trebuie sa reprezinte nicio barca de salvare, nicio tragere de timp, ci probabil una dintre putinele sanse ca PSD sa inceapa anevoiosul drum al recastigarii increderii oamenilor in ceea ce facem noi si al depasirii unui moment atat de greu cum a fost cea mai dramatica infrangere la alegerile prezidentiale din istoria PSD-ului. (…)  Trebuie un guvern mai suplu, cu mai putine ministere, cu mai putine agentii, pentru a putea sa eliminam fie cheltuieli inutile, fie redundante si a le indrepta catre investitii publice generatoare de crestere economica si de locuri de munca”, a afirmat Geoana.

Dragnea, tot cu gandul la Congres

In timp ce Mircea Geoana ii da inainte cu evaluari si introspectii, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, cauta o varianta prin care sa provoace un congres in decembrie. Cel putin asa sustin surse din partid, convinse fiind ca Dragnea va incerca sa dea atacul, chiar la reuniunea CEx de astazi. Propunerea nu va fi facuta de presedintele executiv, ci de liderii locali pe care acesta i-a prelucrat din timp, au mai precizat pesedistii.

author avatar
Adelina Ionicel
1.332 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger