AcasăPoliticaGeoana: Evolutiile din Ucraina si reaparitia Rusiei ca o “putere agresiva” obliga...

Geoana: Evolutiile din Ucraina si reaparitia Rusiei ca o “putere agresiva” obliga NATO sa regandeasca apararea colectiva!

Mircea Geoana, a declarat, luni, la un simpozion, ca evolutiile din Ucraina si Crimeea, precum si reaparitia Rusiei ca o “putere agresiva” la nivel international obliga NATO sa adapteze modul in care se gandeste apararea colectiva.

In cadrul simpozionului “Extinderea NATO in 2004: un deceniu de contributie robusta, responsabilitate si angajament pentru o noua Alianta” Geoana a anuntat ca se poate anticipa ca Romania va ramane, pentru o bucata buna de timp, “granita tare” a NATO cu toate consecintele care deriva din acest lucru.

“Daca granita hard, tare, din punct de vedere strategic, militar, va fi pe granita de est a Romaniei, putem anticipa ca granita soft, comerciala, granita de influente si de echilibre intre est si vest, va fi dincolo de granita de est a Romaniei”, a precizat Mircea Geoana, citat de realitatea.net.

Inaltul reprezentant al Guvernului pentru diplomatie publica a aratat ca ceea ce se intampa in Ucraina – o amenintare de presiune financiara si energetica – trebuie sa gaseasca din partea Europei si a lumii civilizate un raspuns coerent si civilizat. “Este un moment de trezire la realitate, ceea ce nu inseamna o politica agresiva din partea noastra, ci inseamna, pur si simplu, o politica realista din partea noastra. Aceasta este regula jocului, geografia nu se schimba, iar istoria nu se termina niciodata”, a adaugat Mircea Geoana.

Foto: cotidianul.ro

author avatar
Alina Costache
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger