AcasăPoliticaGeoana: Dragnea are o condamnare penala, chiar daca este in prima instanta....

Geoana: Dragnea are o condamnare penala, chiar daca este in prima instanta. Trebuie sa plece din viata politica

In conditiile in care mai-marii PSD s-au intrunit, luni, pentru a discuta in privinta deciziei lui Dragnea de a renunta la sefia partidului, odata ce Instanta Suprema a anuntat un verdict in prima instanta in cazul fostului ministru, in „Dosarul Referendumul”, fostul lider social-demorat si-a prezentat si el punctul de vedere in privinta situatiei presedintelui executiv demisionar al formatiunii conduse de Ponta.

Mai clar, Mircea Geoana e de parere ca nu e suficient ca Dragnea sa renunte doar la fotoliul de lider executiv al formatiunii aflate la guvernare, ci ca ar fi cazul sa se retraga definitiv de pe scena politica autohtona, insistand ca, desi sentinta anuntata vineri in dosarul amintit este una in prima instanta, ramane, subliniaza senatorul, una penala. „Sceneta ieftina pusa in scena de Ponta si Dragnea este umilitoare pentru membrii si votantii PSD. Liviu Dragnea are o condamnare penala, chiar daca este in prima instanta. Din acest motiv trebuie sa plece din viata politica din Romania”, noteaza Geoana, intr-un mesaj postat luni in jurul pranzului, pe contul sau oficial de Facebook, adaugand ca fostul ministru „nu a fost condamnat pentru ca a indemnat oamenii sa mearga la vot, ci pentru fapte de coruptie. Si nu spun eu asta, ci o instanta din Romania”.

In acest context, fostul presedinte al Senatului conchide notand faptul ca e nevoie ca lupta impotriva coruptiei sa mearga mai departe, invocand faptul ca romanii isi doresc acest lucru, dar si ca acest parcurs e necesar pentru viitorul tarii. „Si oricat ar plange un politician sau altul, este nevoie de acest lucru pentru viitorul corect al Romaniei”, incheie fostul minsitru de Externe postarea de pe reteaua de socializare.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger