AcasăPoliticaGeneralul Oprea, lasat la mana DNA

Generalul Oprea, lasat la mana DNA

Senatorii nu se opun inceperii anchetei penale in cazul lui Gabriel Oprea

Avizata, marti, pozitiv de senatorii din Comisia juridica, cererea de incuviintare a inceperii urmaririi penale a fostului ministru Gabriel Oprea, pentru abuz in serviciu, va fi votata, miercuri, in plen.

Senatorii nu se opun inceperii anchetei penale in cazul lui Gabriel Oprea

Contrar zvonurilor legate de o intelegere secreta Oprea – Dragnea (care viza tergiversarea avizului dat de Senat), senatorii au apasat pe acceleratie in cazul cererii DNA. Ce e drept, Liviu Dragnea s-a asigurat ca asa va fi scotandu-l la inaintare pe liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor – trimis la Comisia juridica pentru a-i impulsiona pe parlamentarii PSD sa voteze nu cum ii taie pe ei capul, ci asa cum a decis partidul. Respectiv in favoarea cererii DNA. Strategia a dat roade, solicitarea DNA fiind avizata favorabil cu noua voturi ”pentru”, unul ”contra” si o abtinere. Dornic la randul lui sa spulbere toate ”speculatiile”, Calin Popescu Tariceanu a anuntat, inca in timpul diminetii de ieri, ca cererea referitoare la incuviintarea anchetarii lui Gabriel Oprea va ajunge chiar miercuri (astazi – n.r.) in plenul Senatului, daca va fi avizata la timp de Comisia juridica. Si a fost.

Oprea schimba tactica de lupta

Liviu Dragnea a fost pus sa aleaga intre doua rele: reintroducerea a doua tururi pentru primari sau cedarea catre uneperisti a catorva zeci de locuri parlamentare eligibile pe listele PSD

Desi, initial, le-a cerut senatorilor sa aprobe solicitarea DNA pentru ca el sa-si poata dovedi nevinovatia in Justitie, Gabriel Oprea s-a rasucit si le-a cerut, ieri, membrilor Comisiei juridice, prin intermediul avocatei sale, sa retrimita cererea DNA-ului, pe motiv de ”instrumentare ilegala” a dosarului. Concret, Oprea sustine acum ca procurorul de caz nu avea dreptul sa-l ancheteze si chiar cere declinarea cauzei catre Parchetul General – institutie condusa de Tiberiu Nitu, cel pe care procurorii DNA il acuza de asemenea de folosirea ilegala si abuziva a coloanei oficiale. Mai mult, Oprea le-a cerut senatorilor sa solicite, inainte de a aviza inceperea urmaririi sale penale, si desecretizarea unor documente de catre CSAT. Intrebat, la final, de ce s-a rasucit si a incercat sa amane solutionarea cererii DNA, Oprea si-a scos la inaintare aparatorul: ”E rolul avocatului sa ceara o amanare. Si-a facut datoria”. Odata esuat demersul, Gabriel Oprea s-a comutat pe pozitia initiala, anuntand ca le va cere colegilor senatori sa voteze, astazi in plen, in favoarea solicitarii DNA.

author avatar
Simona Badulescu
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger