AcasăPoliticaGabriela Firea pierde meciul cu Traian Basescu

Gabriela Firea pierde meciul cu Traian Basescu

Gabriela Firea nu-l poate tavali in tribunale pe presedintele Basescu

CCR a respins exceptia de neconstitutionalitate ridicata de aparatorii Gabrielei Firea, care insista ca presedintele Traian Basescu poate fi urmarit penal in speta in care este acuzat de santajarea sotiei primarului Florin Pandele.

Gabriela Firea nu-l poate tavali in tribunale pe presedintele Basescu

In fapt, Firea si avocatii sai au incercat sa conteste imunitatea acordata presedintelui Romaniei in cauzele de natura penala, dupa ce Parchetul General a decis, in primavara acestui an, suspendarea anchetarii presedintelui Basescu – acuzat de Firea de calomnie si santaj. Sesizati de ICCJ pe tema, judecatorii constitutionali au respins, in unanimitate, exceptia de neconstitutionalitate, decretand ca dispozitiile articolului 312, alineatul 2, din Codul de procedura penala sunt constitutionale.

Traian Basescu, pus la adapost de functie

Ceea ce inseamna ca procurorii au avut dreptate sa suspende urmarirea penala a lui Traian Basescu atata vreme cat acesta se bucura de imunitatea conferita de functia de presedinte. Data fiind decizia CCR, Gabriela Firea trebuie sa astepte expirarea mandatului prezidential pentru a se putea razboi cu Traian Basescu.

author avatar
Simona Badulescu
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger