AcasăPoliticaGabriela Firea contesta in instanta decizia Parchetului in cazul lui Traian Basescu

Gabriela Firea contesta in instanta decizia Parchetului in cazul lui Traian Basescu

Senatorul PSD Gabriela Firea, a depus miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere prin care contesta decizia Parchetului General de suspendare a anchetarii presedintelui Traian Basescu pentru savarsirea infractiunii de santaj.

„Este o plangere procedurala impotriva solutiei pronuntata de procurorul sef din cadrul Parchetului General privind mentinerea solutiei de suspendare a plangerii facuta de doamna senator Firea impotriva numitului Basescu Traian, pentru savarsirea infractiunii de calomnie. Avand in vedere ca prim procurorul sef si procurorul de caz au mentinut solutia suspendarii urmaririi penale invocand o imunitate pe care noi o contestam, am facut plangerea adresata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care la ora actuala se inregistreaza”, a declarat Bolcas, avocatul Gabrielei Firea, la sediul instantei supreme.

In opinia acestuia, protectia de care se bucura presedintele nu trebuie sa incalce egalitatea in drepturi a cetatenilor unui stat democratic, scrie romaniatv.net.

„Este ultima cale de atac, care de data aceasta am facut-o complexa, in sensul ca am adresat plangerea, cum spune la procedura, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dar in cauza se pune in discutie interpretarea unor texte constitutionale. Eu consider ca nici un procuror si nici un judecator, chiar daca este de la Inalta Curte, nu este competent sa se pronunte asupra interpretarii textelor constitutionale. Cu privire la interpretarea acestor texte se poate pronunta numai Curtea Constitutionala”, a mai spus Bolcas, aratand ca nu doreste citarea presedintelui in instanta.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie o plangere penala in care il acuza pe seful statului de amenintare si santaj in legatura cu declaratiile pe care acesta le-a facut in cadrul unei emisiuni televizate.

In data de 18 aprilie, Parchetul General a anuntat ca a deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de santaj in legatura cu plangerea penala depusa de senatoarea Gabriela Firea impotriva lui Traian Basescu. Procurorii au dispus, insa, suspendarea anchetei, deoarece presedintele se bucura de imunitate.

Gabriela Firea a contestat decizia procurorului de caz, dar contestatia sa a fost respinsa de procurorul ierarhic superior.

Foto: jurnalul.ro

author avatar
Alina Costache
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger