AcasăPoliticaGabriel Oprea l-a demisionat pe Ponta!

Gabriel Oprea l-a demisionat pe Ponta!

Victor Ponta spune ca a demisionat din fruntea Guvernului, in noiembrie 2015, dupa ce Gabriel Oprea i-a spus ca existau ”informatii potrivit carora se pregateau proteste, inclusiv incendierea unor sedii de institutii foarte importante”, mai exact ca ”urmeaza foc in strada, dupa modelul euro-maidanului ucrainian”.

Pana la aceasta dezvaluire, tot poporul pesedist punea demisia lui Ponta, respectiv pierderea guvernarii, pe seama refuzului fostului lor lider si premier de a-l ”sacrifica” pe Gabriel Oprea si a salva astfel PSD-ul si pe el insusi. Daca sunt adevarate, declaratiile facute de Ponta il baga si mai tare la apa pe Oprea, care devine astfel omul care l-a speriat cu bunastiinta pe premier, determinandu-l sa demisioneze si sa scoata PSD-ul de la putere. Sau, cum s-au grabit sa sustina unele voci, Oprea si-a indeplinit atunci ultima misiune – una sinucigasa, ce-i drept.

”Pontistii”, maturati de Dragnea de pe liste

Indierent de motivele care l-au determinat pe Ponta sa demisioneze, cert este ca urmasul sau la tronul PSD, Liviu Dragnea, este ferm hotarat sa nu-i lase loc de manevra in partid fostului lider. O dovada in acest sens este inlaturarea fanilor lui Ponta din pozitiile eligibile de pe listele electorale cu care se va prezenta PSD la parlamentarele din toamna. Concret, surse social-democrate sustin ca un singur fost ministru apropiat de Victor Ponta, respectiv Rovana Plumb, are asigurat un loc eligibil, in timp ce altii (Nicu  Banicioiu  si  Eugen  Teodorovici, de exemplu) nu se regasesc pe liste. Ca sa mascheze operatiunea de lichidare a taberei pro-Ponta, Liviu Dragnea folosesste teza necesitatii de ”improspatare” a viitoarei echipe parlamentare a PSD.

PSD isi da foc in diaspora

Ranchiuna purtata de Victor Ponta romanilor din diaspora costa scump PSD-ul. Desi mai sunt mai putin de patru luni pana la alegerile parlamentare, fostul premier a incins din nou spiritele romanilor de peste granite afirmand ca imensele cozi formate, la prezidentialele din 2014, la sectiile de votare din diaspora erau formate din ”romani care se asezau de doua ori, de trei ori, de patru ori la rand, ca sa fie cozi, sa se arate la televizor”. Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) i-a dat imediat replica: Este cea mai mare jignire care li se poate aduce romanilor din diaspora care in 2014 dupa ce au parcurs sute de kilometrii, au stat la cozi chiar 8 ore si unii dintre ei nu au mai apucat sa voteze. Este o jignire si pentru cei care au stat la cozi in ploaie si s-au imbolnavit. Sau pentru cei care dupa ce au stat 8 ore la coada, li s-au inchis portile sectiilor de vot in nas, sau au fost batuti de politiile straine chemate la ordinele ambasadelor romanesti”. In plus, FADERE acuza PSD si ca duce o ”campanie sistematica de dezbinare a romanilor din diaspora”.

author avatar
Simona Badulescu
374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger