AcasăPoliticaGabriel Oprea, demisie oficiala din Guvern. Premierul interimar Cimpeanu, desemnat la sefia...

Gabriel Oprea, demisie oficiala din Guvern. Premierul interimar Cimpeanu, desemnat la sefia MAI

Gabriel Oprea a parasit, oficial, echipa de la Palatul Victoria, constatandu-se, si in scris, ca a renuntat la functia de ministru de Interne, dar si la acea de vicepremier. In urma cu foarte putine momente s-a aflat ca seful statului a semnat decretul prin care se constata decizia liderului UNPR.

Gabriel Oprea a plecat din Guvern

UPDATE: La scurta vreme dupa ce s-a aflat despre faptul ca premierul interimar a fost desemnat sef al MAI, Guvernul a anuntat ca Sorin Cimpenau a decis, la randul sau, sa-si delege prerogativele de ministru de interne lui Ilie Botos. „Astazi, 09.11.2015, in urma demisiei Viceprim-ministrului pentru Securitate Nationala, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, Primul-ministru interimar Sorin Cimpeanu a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Interne. In acelasi timp, Primul-ministru interimar si-a delegat atributiile de ministru al Internelor catre Ilie Botos, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, se mentioneaza in comunicatul Executivului.

La cateva zile dupa ce a anuntat, dupa incheierea primei runde de consultari de la Cotroceni, cu presedintele Iohannis, in privinta desemnarii viitorului premier, ca atributiile sale din fruntea Ministerului Internelor au fost preluate de catre secretatul de stat generalul Ilie Botos, luni la amiaza s-a aflat ca Oprea si-a inaintat demisia, dar si ca seful statului a luat act de decizia celui dintai. „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 noiembrie a.c., Decretul prin care ia act de demisia domnului Gabriel Oprea din functia de Viceprim-ministru al Guvernului Romaniei si Ministrul Afacerilor Interne si constata incetarea functiei de membru al Guvernului”, precizeaza Administratia Prezidentiala.

Sorin Cimpeanu

Mai mult, liderul de la Cotroceni a semnat si actul prin care premierul interimar preia si sefia MAI. „De asemenea, Presedintele Romaniei a semnat luni, 9 noiembrie a.c., Decretul prin care il desemneaza pe domnul Sorin Mihai Cimpeanu ca Viceprim-ministru si Ministru al Afacerilor Interne, interimar”, se anunta, oficial, din directia Cotrocenilor.

Momentan, pe site-ul Executivului Gabriel Oprea nu mai figureaza in lista membrilor Cabinetului condus, interimar, de catre Sorin Cimpeanu. Pasul urmator ar fi acela ca demisia lui Oprea sa fie publicata, in decursul urmatoarelor ore, in Monitorul Oficial.

author avatar
Cristina Stefan
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger