AcasăPoliticaGabriel Oprea a ajuns la Palatul Victoria

Gabriel Oprea a ajuns la Palatul Victoria

In ziua in care, dupa cum s-a anuntat inca de ieri, ar urma ca la Cotroceni sa ajunga adresa inaintata de catre primul-ministru Ponta presedintelui Iohannis, in privinta nominalizarii lui Oprea, ca premier interimar, viceprim-ministrul pentru securitate nationala a sosit, in jurul pranzului, la sediul Executivului.


UPDATE: Gabriel Oprea se instaleaza, temporar, pe fotoliul de sef de la Palatul Victoria, fiind desemnat, oficial, premier interimar, pe perioada in care primul-ministru de drept, votat de Parlament, se afla la recuperare, in Turcia. Care este, insa, durata exacta a interimatului vicepremieurlui in fruntea Executivului nu se stie momentan. Primul om in stat a semnat, luni dupa-amiaza, decretul de numire. „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 iunie a.c., Decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru de catre domnul Victor-Viorel Ponta”, se mentioneaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De altfel, in cursul acestei zile se asteapta si un anunt oficial din partea Presedintiei, in privinta variantei ca Gabriel Oprea sa preia, interimar, pana la reintoarcea la carma Executivului a premierului Ponta, aflat inca in Turcia, la recuperare, dupa interventia chirurgicala suferita la genunchi, pe 15 iunie, prerogativele de sef al Guvernului. Oprea ar urma sa fie premier interimar in urmatoarele circa doua saptamani.

Dupa cum a precizat Victor Ponta insusi pe contul sau de Facebook, ulterior un anunt oficial in acest sens fiind facut si de catre reprezentantii Executivului sau, pe site-ul Guvernului, solicitarea adresata liderului de la Cotroceni are scopul „de a-l desemna, in temeiul art. 107, alin. (3) din Constitutia Romaniei, pe domnul Gabriel Oprea – viceprim-ministru pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne – drept prim-ministru interimar, pentru a indeplini atributiile primului ministru, pentru o perioada de cel mult 45 de zile”.

Ponta a fost externat, in cursul zilei trecute, de la clinica din Turcia, insa nu poate reveni in tara pentru ca zilele urmatoare e nevoit sa se prezinte din nou la medic, pentru schimbarea pansamentelor, dar si pentru recuperare. „Activitatea Guvernului Romaniei nu va fi insa afectata in acest timp. Primul-ministru Victor Ponta va delega toate atributiile de coordonare a Guvernului catre viceprim-ministrul Gabriel Oprea si ii asigura pe toti cetatenii Romaniei ca va reveni la birou in cel mai scurt timp posibil”, se arata in comunicatul Executivului.

author avatar
Cristina Stefan
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger