AcasăPoliticaFrunzaverde sare la beregata Guvernului Ponta

Frunzaverde sare la beregata Guvernului Ponta

Liberalul Sorin Frunzaverde incearca sa-i ridice premierului pesedist poporul in cap

Relatiile dintre PSD si PNL s-au inveninat peste noapte, dupa ce liberalul Sorin Frunzaverde a afirmat ca actuala putere trebuie ”sa fie fericita” daca Guvernul va putea plati pensiile si salariile.

Liberalul Sorin Frunzaverde incearca sa-i ridice premierului pesedist poporul in cap

”Stim cu totii ca banii nu ajung, dar acestea sunt posibilitatile. In tara situatia bugetara este dramatica. Nu stim daca vom putea plati urmatoarea transa de rambursare a imprumutului de la FMI. Daca vom plati salariile si pensiile, sa fim fericiti!”, afirma hotarat Frunzaverde, presedinte al CJ Caras si prim-vicepresedinte al PNL. Atins in calitatea sa de prim-ministru, Victor Ponta a contraatacat imediat: ”Avem banii de pensii, avem banii de salarii. Stam foarte bine cu returnarea datoriei catre FMI. 3,8 miliarde (euro – n.r.) trebuie returnate de BNR si are banii in rezerva. Noi avem 993 de milioane din care am platit deja 128. Sunt in buget”.

Pentru a fi eliminate orice interpretari, Guvernul a prezentat si graficele de plata a datoriei in 2013. Conform acestora, urmatoarea transa catre FMI (165 milioane euro) trebuie platita pana pe 23 mai, alte doua (122 si 164 milioane) au scadenta in vara (iunie si august), iar ultimele trei rate din acest an (122, 162 si 122 de milioane euro) au ca termen sfarsitul lunilor septembrie, noiembrie si decembrie. Suparat in continuare, Ponta a catalogat mesajul lui Frunzaverde drept unul ”ireaponsabil” si i-a transmis liberalului, care este si seful CJ Caras, ca respectiva institutie ar putea ramane fara bani de la buget. ”Si asa ii dam degeaba”, a comentat Ponta, inainte de a conchide sarcastic: ”Prim-ministrul Romaniei, ministrul Bugetului, ministrul Finantelor, ministrul Economiei, FMI, BNR nu reprezentam nimic in fata presei daca iese un domn seara sau dimineata pe la Resita si iti da cu parerea”.

author avatar
Simona Badulescu
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger